Ana SayfaEkonomiArtvin Doğalgaz Dağıtım İhalesi Sonuçlandı

Artvin Doğalgaz Dağıtım İhalesi Sonuçlandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Artvin kentindeki doğalgaz dağıtım şirketlerinin yarıştığı ihale sonuçlandı.

Artvin’de doğalgaz dağıtım işini gerçekleştirecek firma, yapılan ihale ile belirlendi. EPDK tarafından düzenlenen ihaleyi Akmercan şirketi kazandı. Akmercan Artvin doğalgaz dağıtım ihalesine 750 bin liralık teklif sundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, kentteki doğalgaz dağıtımı için lisans ihalesi açmıştı. Fakat ihaleye katılan iki dağıtım şirketi de aynı bedeli teklif etti ve tekliflerinde değişiklik yapmadı. Bu durum üzerine lisans bedeli açık arttırma ile belirlendi. Açık teklifte doğalgaz dağıtım şirketi Akmercan 750 bin liralık teklifiyle ihaleyi aldı.

Artvin kent merkezine doğalgaz dağıtımı yapacak şirketin belirlenmesi için düzenlenen ihale Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda yapıldı. Geçtiğimiz hafta içerisinde açık eksiltme yöntemiyle başlaya ihale süreci bu gün sonlandı. İlk ihalede Akmercan Ltd Şti. ve ARSAN AŞ. aynı fiyatı vermişti. Lisans alma bedelinin belirlenmesi için bu gün yapılan ihale ise açık arttırma yöntemiyle gerçekleşti.

İki doğalgaz dağıtım şirketinin kıyasıya yarışı, Akmercan Turizm İnş. Dış Tic. Ltd. Şti.’nin verdiği teklifle son buldu. Akmercan ihaleye 750 bin TL’lik teklif verdi.

8 Yıl Dağıtım Bedeli Almayacak

İhale sözleşmesine göre, Akmercan kentte dağıtımını yapacağı doğalgazdan sekiz sene boyunca birim fiyat dışında herhangi bir dağıtım ücreti almayacak. Söz konusu yıl sonrasında ise, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenecek hizmet bedeli alınacak.

81 Kent Doğalgaza Kavuşmuş Olacak

Bu gelişmeler ardından Artvin’de doğalgaza kavuşmuş oldu. Lisans çalışmaları sona erdiğinde 2018’in başından itibaren, kentteki doğalgaz aboneleri kullanıma başlayacak. Böylelikle Türkiye’nin tüm kent merkezlerine doğalgaz hizmeti getirilmiş olacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.