Ana SayfaEkonomiBooking.com’dan Önemli Açıklama

Booking.com’dan Önemli Açıklama

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TÜRSAB’ın (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) açtığı dava sonucunda Türkiye’de göstermiş olduğu faaliyetleri kısıtlanan booking.com uygulama sonrasında bir açıklamada bulundu. Sektördeki otelcilerin ve turizm acentelerin farklı görüş beyan etmesine neden olan olayda otelciler kararın tatil sezonu öncesi işleri olumsuz etkileyeceğini ve mağduriyet yaşanacağını savunurken acenteler ise kısıtlamanın turizm pazarında herhangi bir boşluk oluşturmayacağını ve olumsuz bir sonuca neden olmayacağını savunuyor. Konu hakkında sektördeki iki önemli kesim farklı beyanlarda bulunurken söz konusu site konu hakkında açıklama yaptı ve tüm suçlamaları reddetti. Misyonlarının küresel turizmi geliştirmek olduğunu savunan site yetkilileri booking.com’un faaliyet gösterdiği ülkedeki yasalara uygun hareket ettiğini ve The Priceline Group’un bir parçası olarak şirket tarafından gerekli yerlere vergilerin ödendiğini savundu.

Yasalara Uygunluk

Yaptıkları açıklamada amaçlarının Türkiye dahil dünyanın her yerindeki konaklama ortakları ile iş birliği içerisinde hareket etmenin öncelikli olduğunu belirten yetkililer, ortaklarının işlerini büyütmelerini sağlarken müşterilerine kusursuz ve eğlenceli hizmet vermekten ödün vermediklerini, site aracılığı ile reklam bütçesine bakmaksızın 7 gün 24 saat 40’dan fazla dilde müşteriler ile diyalog kurabildiklerini ve içerik üretebildiklerini söylediler. Yetkililer hizmet verdikleri ülkelerde yasalar konusunda hassas olduklarını ve gerekli işlemlerin yapıldığının altını çizdi.

Satışlar Durdu

Konu hakkında açıklamada bulunan otel işletmecileri ile bu durumun kendileri için mağduriyet oluşturacağının, geçen yılın turizm sektörü açısından önemli geçmediği ve şimdi verilen bu karar ile durumun daha kötü hale geldiğini savunuyor. Sezon başlamadan yaşanan bu gelişmenin turizm sektörünü baltalayacağını belirten butik otel sahipleri şu an için satış gerçekleştirilemediğini, benzer internet sitelerinin yeterli imkânı sağlamadığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.