Ana SayfaGündemO Sözleşmeyi İmzalayanlar İşsizlik Maaşı Alamayacaklar

O Sözleşmeyi İmzalayanlar İşsizlik Maaşı Alamayacaklar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşsizlik maaşı alabilmek için işten atılmış olmak gerekirken bunun üzerine ikale sözleşmesi imzalayan kişilerin işsizlik maaşı alamayacakları belirtildi. 

İşsiz kalanların işten kendi istekleri halinde atılmış olmaları halinde işsizlik maaşı aldıkları belirtildi. İşsizlik maaşı almak isteyen kişilerin belirtilen bir sözleşmeyi imzalamaları halinde işsizlik maaşı hayallerinin de suya düşeceği belirtildi. İkale sözleşmesini imzalayan vatandaşlar işten atılmaları halinde bile herhangi bir şekilde işsizlik maaşı alamayacakları için çalışma hayatları boyunca imzaladıkları sözleşmelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarı yapıldı. 

İşsizlik durumunda kişileri maddi açıdan en çok rahatlatan durumların başında işsizlik maaşı geliyor. İşsizlik maaşı SGK ve devlet işbirliği ile işsizlerin belirli bir süre yaşamsal faaliyetlerine maddi açıdan devam etmeleri için gereken maddi desteği sağladığı için pek çok kişi tarafından büyük bir istekle alınıyor. Ancak işsizlik maaşı almayı engelleyen bazı durumlar olduğu için kişiler SGK tarafından en ince ayrıntısına kadar inceleniyor. İşsizlik maaşı alabilmek için kişilerin işten istifa etmeleri olumsuz bir durum olarak değerlendirilirken işveren tarafından işten atılmış olması gerekiyor. Bazı işverenlerin işten çıkartma sırasında işçilerine ikale sözleşmesini imzalattıkları tespit edildi. 

İkale sözleşmesi bir anlamda kişinin kendisinin istifa ettiğini gösteren bir sistem olarak belirlendiği için işsizlik maaşı alamayacakları ortaya çıktı. Başka bir yönden düşünüldüğü zaman ikale anlaşması imzalamamış olsa ve işveren tarafından kıdem tazminatı ödenmiş olsa bile istifa kodu altında bir işlem yapıldıysa yine işsizlik maaşı alamayacağı ortaya çıktı. Bu durumda kodun değiştirilmesi, eğer değiştirilemiyorsa işverene dava açılması gerekmektedir. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.