Ana SayfaSigortaSahte Sigortalıların Emekliliği Yanıyor

Sahte Sigortalıların Emekliliği Yanıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Normalde çalışmayan ancak kendisini çalışıyormuş gibi gösterenlerin yapılan denetimler sonrasında emekliliklerinin tehlikeye girdiği ve bir anlamda emekliliğinin yandığı tespit edildi. 

Emekli olmak binlerce çalışanın en büyüj hayali olarak yer alırken emekli olmak için kişinin bazı şartları taşıması bekleniyor. Bu süreç içerisinde yaş, çalışma süresi ve prim şartlarının sağlanması en önemli şart olarak tespit edildi. Ancak emekli olabilmek için bazı kişilerin bu şartları sahte yollardan çeşitli hilelerle birlikte sağladıkları tespit edilmişti. Emekli olabilmek için bazı kişilerin çalışmadıkları halde kendilerini çeşitli hilelerle birlikte bazı yakınları tarafından çalışıyor olarak gösterdikleri tespit edildi. 

Emekli olmak için çabalayan ve tüm şartları yerine getirmek için emek harcayan milyonlarca çalışanın hakkının da yendiği düşünüldüğü zaman SGK tarafından konu hakkında kapsamlı bir çalışmanın yapıldığı açıklandı. Detaylı bir şekilde yapılan incelemelerde aslında çalışmayan ancak kendisini çalışıyormuş gibi gösteren binlerce kişinin denetlenmeye başlandığı belirtildi. Bir kişinin emekli olabilmesi için en önemli tarihin ilk sigortalı olunduğu tarih olduğu tespit edilmişti. 

Durumu kötü niyetli olarak kullanan bazı kişilerin son dönemlerde 10 yaşındaki çocuklarını dahi inşaatta sigortalı olarak gösterildikleri tespit edilmişti. Bu durumda 3 5 günlük sigorta girişleri yapıldığı takdirde ilerleyen yıllarda emekli olma şanslarının daha fazla olduğu ve sürecin kolaylaştığı tespit edildiği için bu durumun denetlendiği tespit edildi. Denetlemeler sonrasında haksız bir şekilde emekli olmak isteyen kişilerin şimdiye kadar ödedikleri primler yandığı gibi geri ödeme yapılmıyor. Bunun ardından emeklilik hakları da ellerinden alınmış oluyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.