Ana SayfaEkonomiPasaport Damgasında Yeni Uygulama

Pasaport Damgasında Yeni Uygulama

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İçişleri Bakanlığı tarafından 10 Nisan 2017 tarihinde sınır kapılarına gönderilen bir yazı ile bütün Türk vatandaşlarının pasaportlarına damga vurulması uygulamasında değişikliğe gidildi. Görev gereği sürekli yurt dışına çıkmak zorunda kalan uçuş ekipleri bu uygulama dolayısı ile kısa sürede pasaportları dolduğu için yeni pasaport çıkartmak zorunda kalacaklardı. Ancak yeni uygulama sayesinde yurt dışına sık çıkış yapan uçuş ekipleri böyle bir uygulama ile karşılaşmayacak. 10 Nisan 2017 tarihinde sınır kapılarına gönderilen yazı ile uçuş ekiplerinin pasaportlarına damga vurulması zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Konu hakkında açıklamada bulunan yetkililer bu yeni uygulamanın uçuş ekipleri açısından büyük kolaylık sağlayacağını aksi halde sürekli pasaport yenileme zorunluluğunun yaşanacağını söylediler.

Uygulama Bu Sabah Başladı

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre uygulama bu sabahtan itibaren başladı. Bugün sabah saatlerinden itibaren uçuş ekipleri için başlatılan uygulama sayesinde pilot ve kabin memurlarını da kapsayan uygulama ile söz konusu kişiler ülkeye giriş ve çıkışlarda damga vurdurmak zorunda kalmayacak. Pasaport değişikliği yaşanmasının da önüne geçecek bu uygulama aşamasında söz konusu kişilerin yurda giriş ve çıkışlarındaki vurulması gereken damga bundan böyle pasaportlara değil ayrı bir kâğıda vurulacak.

Uygulama Yeni Başladı

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre 10 Nisan 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından sınır kapılarına yazı gönderilmesi ile uygulanmaya başlayan yeni sistemde kadın – erkek istisnasız tüm Türk vatandaşlarının ülkeye giriş ve çıkışlarında pasaportlarına damga vurulması zorunluluğu getirilmiş, uçuş ekipleri de bu kapsamda ele alınmıştı. Bu sabah yeni gelen genelge ile bu konuda bakanlık yeni bir uygulamaya giderek uçuş ekiplerini bu kapsamdan çıkardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.