Ana SayfaEkonomiDijital Seferberlik Başlıyor!

Dijital Seferberlik Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye için çok önemli bir eşil olan 16 Nisan 2017 tarihindeki referandum sonrası bu tarihe ötelenen çalışmalar yavaş yavaş başlatılıyor. Ülke genelindeki tüm siyasilerin yaptığı açıklamalar doğrultusunda referandum sonrasında ekonominin ön planda olacağı ve yapısal reformların ön plana çıkacağı belirtilmişti. Yurt içi ve yurt dışı gerçekleşecek tüm gelişmelerde halk oylamasının sonucunun çok önemli olduğunun altını çizen yetkililer, bu önemli eşik atlatıldıktan sonra beklemeye alınan çalışmaların kısa süre içerinde gündeme geleceğini ve gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde yapılacağını belirtti. Konu hakkında açıklamada bulunan Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karadağ, referandum sonrasında Türkiye’nin Teknoloji Reformu’na kilitlendiğini, kısa süre içerisinde siber güvenlik için yazılım seferberliğinin başlayacağını söyledi.

Bilişimde Gelişim Yılı

2017 yılının Bilişimde Gelişim Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatan Karadağ, bu kapsamda bilgisayar kodlama eğitiminin ilkokula kadar inmesinin planlandığını, siber güvenlik için yazılım seferberliğinin başlatılacağını ve fabrikaların endüstri 4.0 dizaynına geçmesi için alt yapı çalışmalarının başlatılacağını söyledi.

Şimdi İş Zamanı

Referandum gibi çok önemli bir eşiğin geride bırakıldığını belirten Karadağ, artık yapısal reformların başlama zamanının olduğunu dijital teknolojinin de bu reformların başında geldiğini sözlerine ekledi. Karadağ şimdi vakit kaybı yaşamadan siber güvenlik stratejisi, eylem planı ve yasasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Müfredatta Yer Almalı

Bilgisayar programlama eğitimlerinin Milli Eğitim müfredatına sokulması gerektiğini belirten Karadağ, dijital teknolojiyi yakalamak için bunun şart olduğunu, milli yazılımın gelişmesi ile rekabet gücünün ortaya çıkacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.