Ana SayfaEkonomiGaranti Bankası İlk Çeyrekte Atağa Geçti

Garanti Bankası İlk Çeyrekte Atağa Geçti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Garanti Bankası 2017’nin ilk çeyreğinde net kârını yükseltti. Bankanın toplam kârı 1,5 milyar lirayı aştı. Aktif büyüklük ise 328 milyarı gösterdi.

Garanti Bankası 2017’ye hızlı bir giriş yaptı. Banka Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan yılın birinci çeyreğinde aktif büyüklüğünü 328 milyar 691 milyon 782 bin lira olarak açıkladı. Ülke ekonomisine verilen nakit ve gayri nakit kredi desteği ise 269 milyar 255 milyonu buldu.

Garanti Bankası tarafından yapılan ilk çeyrek değerlendirmesini içeren açıklamada, bankanın net kârının bir milyar 536 milyon 636 bin TL olduğu kaydedildi. Öz kaynaklarındaki kârlılık ise yüzde 2,1’lik artışla, yüzde 18,9’a yükseldi.

Garanti Bankası Genel Müdürünün açıklamasında yıla emin adımlarla bir giriş yapıldığına dikkat çekildi. Temel bankacılık faaliyetlerinin başarılı şekilde yürütülmeye devam ettiği bildirilen açıklamada, birinci çeyrekte işletme kredileri alanındaki faaliyetlerin yüzde 14’lük büyümeye ev sahipliği yaptığı kaydedildi. Genel Müdür Fuat Erbil açıklamasında garanti fonu dahilinde kullandırılan kredinin 10 milyar TL’yi aştığını, bankanın ülke ekonomisine desteklerinin sürdüğünü ve 20 bin kadar personel ile yaygın şube ağıyla banka müşterilerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Açıklamada sektörde ilklerin bankasının Garanti olduğuna işaret eden Erbil, dijital bankacılıkta öncü banka olarak hizmeti müşterilerin ayaklarına götürdüklerinin altını çizdi.

Türkiye’nin en iyi bankası seçilen Garanti, farklı projelere verdiği destekle de dikkatleri çekmeyi başardı. Yılın ilk çeyreğinde banka bünyesinde kadın istihdamına verdiği önemi gösteren Garanti, Bloomberg Finansal Hizmetler Cinsiyet Eşitliği Endeksine de giriş yapmayı başaran ilk Türk bankası oldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.