Ana SayfaEkonomiİlk Gaz 2018’de Verilecek!

İlk Gaz 2018’de Verilecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye açısından çok önemli olan TANAP (Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi) hakkında açıklamalarda bulunan TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, Türkiye-  Gürcistan sınırından başlayıp Eskişehir’e kadar uzanacak olan ‘’ Faz 0 ‘’ ismi verilen kısmın 1334 kilometre uzunluğunda olduğunu ve 56 inçlik borulardan meydana geldiğini, bu kısmın içerisinde birinci ve ikinci ölçüm istasyonları ile Eskişehir’deki kompresör istasyonunun da var olduğunu söyledi. Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Düzyol, ilk etapta gaz vermek için kullanılacak olan kompresör ünitelerinin inşasının gerçekleşeceğini, şimdiye kadar gelinen nokta incelendiğinde Türkiye’ye gaz taşınmasını sağlayacak olan Faz 0 adı verilen kısmın yüzde 80’inin tamamlandığını söyledi. Düzyol Eskişehir’den Avrupa’ya kadar uzanacak olan kısmın ise yaklaşık olarak yüzde 45’lik kısmında ilerleme kaydedildiğini, projenin tamamına bakıldığında yüzde 70’lik ilerleme olduğunu söyledi.

Çanakkale Geçişi Yaz Sonunda

Projenin Çanakkale geçişi hakkında da bilgi veren Düzyol, Çanakkale geçişinin bu yıl yaz sonunda gerçekleşeceğini, bu bölgede çalışan Malezyalı şirketin, kendini akıntıya karşı dengede tutabilen ve suyun üzerinde hiç hareket etmeden kalabilen bir gemiyi bölgeye getirerek deniz geçişini tamamlayacağını sürecin bu şekilde işlemesinin daha sağlıklı sonuçlar vereceğini söyledi.

BOTAŞ Tasarrufu Yüzde 30 Oranında

TANAP’ta bütçenin revize edildiğini ve bu işlemden sonra ilk hesaplamalara göre 3,2 milyar dolar tasarruf sağlandığını belirten Düzyol, yatırım tutarının ilerleyen zamanlarda biraz daha düşebileceğini, tasarruf edilen tutarın yüzde 30’unun BOTAŞ’ın harcaması gereken tutar olduğunu, revize bütçe ile Türkiye açısından ciddi bir tasarruf sağlandığını sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.