Ana SayfaGündemABD’li Bankaların Karında Yüzde 20 Artış Bekleniyor!

ABD’li Bankaların Karında Yüzde 20 Artış Bekleniyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerika’nın büyük bankalarının karları ABD Başkanı Donald Trump’ın bankacılık sektöründeki düzenlemeleri azaltması sonucuyla yüzde 20 oranında artabilir.

Amerika’nın 6 büyük bankası, Donald Trump yönetiminin bankacılık sektöründeki düzenlemeleri aza indirmesiyle brüt karlarını 27 milyar dolara artırabilir. Yapılacak bu değişiklik büyük ABD bankalarının yıllık karlarını vergi öncesinde yüzde 20 oranında yukarıya çekebilir.

Dünyaca bilinen ABD bankalarından olan Morgan Stanley ve JP Morgan, bankacılık kurallarında değişiklik yapılmasının ABD Başkanı Donald Trump yönetimi tarafından gündeme getirilmesi ile kriz sonrasında yarar sağlamış olacaklar. Bankaların yaptığı açıklamalar ve ekonomi analistlerinin konu hakkındaki bildirimleri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre bu iki bankanın karının vergi öncesinde yüzde 22 oranında artacağı ortaya çıktı. Yine ABD’li büyük bankalardan olan Goldman Sachs da yapılan hesaplamalar neticesinde ortaya çıkan sonuçlara göre bu düzenlemelerde en az kar edecek banka olacak. Bankanın kar artışı yüzde 16 olarak hesaplandı.

Trump yönetimi tarafından önerilen değişikliğe göre Amerika’nın büyük bankaları bundan böyle daha fazla mevduat kabul edebilecek, fazla olan nakitlerinin daha büyük bir kısmını eyalet tahvillerine ve Hazine tahvillerine yönlendirebilecek. Bankalar yeni düzenleme gerçekleştiği takdirde müşterilerin mevduatlarından daha fazla maliyete sahip olan tahvil aracını azaltabilecek.

ABD Hazine Sekreteri Steven Mnuchin geçtiğimiz haziran ayında bir açıklama yapmış ve yapılacak olan yeni düzenleme ile ABD’deki bankalarının devlet tahvillerini  yüzde yüz borçlanma ile satın alabileceğini söylemişti. Bu gerçekleştiği takdirde bankalar en çok karı bu şekilde elde edecekler.

Amerika’daki bankaların Donal Trump yönetiminin tavsiyesi üzerine bankacılık sektöründeki düzenlemelerin azalması halinde karları ortalama yüzde 20 oranında artacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.