Ana SayfaGündemBorsa İstanbul O Şirketi Ana Pazardan Çıkarttı!

Borsa İstanbul O Şirketi Ana Pazardan Çıkarttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de uzun zamandır faaliyette olan teknoloji perakende şirketlerinden Bimeks’in işi gittikçe zorlaşıyor. 2011 yılından beri Borsa İstanbul’da işlem gören Bimeks hisselerinin tahtası önceki gün kapatıldı. Halka açıldığından 4.5 lira olan Bimeks hisselerinin fiyatı son olarak 0.40 liraya kadar düşmüştü. Borsa İstanbul bu durum üzerine Bimeks’i Ana Pazar’dan çıkarttı ve Yakın İzleme Pazarı’nda izlemeye aldı. 28 Ağustos 2017 tarihinden itibaren Bimeks hisseleri “gözaltı pazarı” olarak da adlandırılan yakın izleme pazarında yer alıyor.

Borsa İstanbul’dan Açıklama

Borsa İstanbul tarafından bu değişiklik ile ilgili yapılan açıklamada gerekçe olarak şirketin yaşadığı finansman sıkıntısı gösterildi. Açıklamada Borsa İstanbul’da yer alan bir şirketin finansal sıkıntıda olduğunu gösteren kriterler olduğu, bunların vadesi geçmiş kamu borcu, ticari borçlar, çeşitli finansal borçlar veya personellere olan borçlar olarak sıralanabileceği, bu durumda olan şirketlerin ana pazardan çıkartılarak izleme pazarına alınabildiği, Bimeks’te de bu durumun söz konusu olduğu belirtildi.

Şirketin Değerlendirme Notlarında Aşağı Yönlü Durağanlık

Değerlendirme kuruluşlarından olan JCD Eurasia tarafından yapılan değerlendirmede pazardaki büyük rekabet, düşük pazar etkinliği gibi kriterler baz alınarak Bimeks’in notları aşağı yönlü durağan olarak açıklanmıştı. Açıklamada 15 Eylül – 26 Ocak – 27 Temmuz vadeli borçların yapılandırılması ile ilgili Bimeks’in görüşmeler yaptığı bilgisine de yer verilmişti.

Bimeks mağazaları raflar boş olmasına rağmen hala açık tutuluyor. Bimeks 2017 yılının ilk 6 ayında 177.8 milyon lira zarar etti. 2016 yılının ilk 6 ayındaki zararı ise 2 milyon liraydı. 9 Mayıs 2012 tarihinde sermaye artırımına giden Bimeks bu artırımın yüze 50’dinin bedelli,diğer yüzde 50’sinin bedelsiz olduğunu açıklamıştı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.