Ana SayfaGündemTasarı Onaylandı! Kuzey Kore’ye Sert Ekonomik Yaptırımlar Kabul Edildi!

Tasarı Onaylandı! Kuzey Kore’ye Sert Ekonomik Yaptırımlar Kabul Edildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Toplantısı’nda Kuzey Kore’ye sert ekonomik yaptırımlar uygulanması ile ilgili tasarı kabul edildi.

Kısa adı BMGK olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapılan toplantıda Kuzey Kore’ye ek yaptırımların getirilmesi ile ilgili tasarı kabul edildi. Böylece Amerika ekonomik silahını kullanmış ve Kuzey Kore’yi masaya getirmek için adım atmış oldu.

15 Ülke Onayladı

BMGK tarafından, balistik füze denemelerini ve nükleer programına devam eden Kuzey Kore’ye şu ana kadarki en sert yaptırımları içeren tasarı kabul edildi. Amerika, 3 Eylül 2006 tarihinden bugüne kadar 6 nükleer deneme yapan Kuzey Kore’ye yeni ekonomik yaptırımlar uygulanmasını isteyen bir tasarı hazırlamıştı. Bu tasarı BMGK’nın toplantısında onaylandı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na ABD tarafından sunulan yeni yaptırımlarla ilgili tasarı 15 ülkenin kabul oyunu aldı. Bu karar BMGK tarafından alınan ve 2006 yılından bu yana Kuzey Kore’ye ekonomik yaptırımları içeren 9. karar oldu.

Petrol İhracatına Sınırlama Getirilecek

BMGK’nın onayladığı tasarıya göre Kuzey Kore’nin rafine petrol ve petrol ürünleri ile ilgili yaptığı ihracata sınırlama getirilecek. Önümüzdeki ekim ayından itibaren Kuzey Kore 2017 yılının sonuna kadar 500 bin varil, 2018 yılında da 2 milyon varil ihraç edebilecek.

Tekstil İhracatı Yasaklandı

Kuzey Kore’nin kömür ihracatından sonra ikinci büyük gelir kaynağı olan tekstil ihracatı da yasaklandı. BMGK’nın daha önce aldığı kararlarla birlikte ülkenin toplam ihracatının yüzde 90’ının oluşturan tekstil, kömür, deniz ürünleri ve demir ihracatları yasaklanmış oldu.

BMGK’nın kararına göre ülke dışında çalışan Kuzey Kore vatandaşları geçerli olan çalışma izinleri süresince çalışabilecekler. Süre dolduktan sonra bu izinler yenilenmeyecek.

En Sert Yaptırımlar

Amerika’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, tasarının kabul edilmesinden sonra bir konuşma yaparak Kuzey Kore’ye şu ana kadar olan en sert ekonomik önlemleri aldıklarını, ülkenin nükleer program durdurursa geleceğini kurtarabileceğini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.