Ana SayfaGündemMerkez Bankası O Toplantının Özetini Yayınladı!

Merkez Bankası O Toplantının Özetini Yayınladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Merkez Bankası, FED’in uyguladığı para politikalarında görülen normalleşmenin hızlı bir şekilde hayata geçmesinin ve jeopolitik anlamdaki risklerin, gelişen ülkelerle ilgili portföy akımlarında dalgalanmalar oluşmasına sebep olabileceğini belirtti.

PPK Toplantısı’nın Özeti Yayınlandı

Kısa adı TCMB olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından 14 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen toplantının özeti yayınlandı. Merkez Bankası’nın yayınladığı özette FED’in para politikalarından bahsedildi ve portföy akımlarında görülebilecek dalgalanmalara vurgu yapıldı.

TCBM, FED’in faiz artırımına gitmesi, bilanço küçültme şeklinde uyguladığı para politikalarının normalleşme sürecinde beklendiğinden çok daha hızlı bir şekilde hayata geçmesi halinde ekonomi piyasalarında görülen yüksek risk iştahının ve oynaklıktaki düşük döngünün tersine dönebildiğini bildirdi.

Portföy Akımlarında Dalgalanmalar Olabilir

Para Politikası Kurulu’nun özetinde bu şekilde bir durumun gelişmiş ülkelerde görülen menkul fiyatlarda dalgalanmalara yol açacağını, büyüme eğiliminin de zayıflayacağını, jeopolitik alanda yaşanan gelişmelerin de risk iştahının azalmasına etki edeceğini, gelişmekte olan ülkelere akan portföylerde de dalgalanmalara yaşanabileceğini bildirdi.

Gelişmeler Yakından Takip Ediliyor

Merkez Bankası, para politikasını oluştururken baz aldıkları kriterin enflasyonun ana eğiliminde görülen gelişmeler olduğunu, bu amaçla enflasyonun etkilendiği bütün gelişmelerin yakından takip edildiğini, gerek duyulduğu takdirde ek para sıkılaştırma önlemleri alacaklarını, enflasyonun seyrettiği yüksek seviyelerin ve çekirdek enflasyon göstergelerinde görülen gelişmelerin fiyatlama davranışları ile ilgili risk oluşturduğunu da açıkladı.

Ekonomi Güç Kazandı

Özette ayrıca ihracat, büyüme, işgücü gibi verilerle ilgili son zamanlarda açıklanan rakamların ekonominin toparlandığını işaret ettiğini, 2017 yılının üçüncü çeyreği ile ilgili göstergelerin de aynı iyileşmeyi işaret ettiğine dikkat çekilerek, yılın geri kalanında Kredi Garanti Fonu’nun büyümeye sağladığı etkilerin zayıflaması ve vergi teşviklerinin sona ermesi ile ekonominin daha ılımlı bir seyirde olacağının da altı çizildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.