Ana SayfaEkonomiEkonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den Enflasyon Açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den Enflasyon Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gazetecilerle sohbet niteliğinde olan bir toplantı düzenledi. Toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı’nın büyüme rakamı tahminlerini açıkladı.

3. Çeyrekte Yüzde 9.6 Büyüme Bekliyoruz

Gazetecilerle sohbet ederek gündemdeki ekonomik konular hakkında değerlendirmeler yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı’nın Türkiye’nin 2017 yılının üçüncü çeyreğindeki büyüme rakamını yüzde 9.6 olarak tahmin ettiğin, ancak bu rakamdan daha fazla bir büyümenin de kendileri için sürpriz olmayacağını söyledi.

Dolardaki Yükselme Spekülatif

Dolar kurunda son günlerde izlenen yükselme ile ilgili de konuşan Zeybekci, kurdaki hareketlerin spekülatif olduğunu, gelecek dönemde bu hareketlenmenin sona ereceğini ve normalleşeceğini, dolar kurunun şu anda spekülasyonların etkisi ile yükselme kaydettiğini, ancak mutlaka bir iyileşme olacağını, banka faizlerinin de doların düşünü ile birlikte düşüş göstereceğini de söyledi.

Yıl Sonunda Yüzde 6 Büyüme Tahmin Ediyoruz

Ekonomi Bakanı 2017 yılının üçüncü çeyreği ile ilgili tahminlerinden de bahsederek bu çeyrekte de güzel sonuçlar beklediklerini, yıl sonunda 2017 yılında toplam olarak yüzde 6’ya yakın bir oranda büyüme kaydetmiş olmayı beklediklerini, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde büyümenin kaydedilememiş olmasının baz etkisinin hala olduğunu, yatırımların ve ihracatın da büyümeye ayrıca destek vermeye devam ettiğini, sırasıyla büyümenin en büyük destekçilerinin ihracat, yatırımlar ve üretim olduğunu da söyledi.

Bu Sorunun Üzerine Gidilmesi Lazım

Zeybekci, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında geçtiğimiz hafta toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun bu hafta tekrar toplanacağını, geçen toplantıda enflasyon oranları ve büyüme ile ilgili beklentilerin masaya yatırıldığını da söyleyerek, enflasyon oranlarının yüksek olmasının taleplerin çokluğundan kaynaklandığını, tüketimi azaltmak yerine üretimi çoğaltmakla, yatırımların fazlalaşmasıyla bu sorunun üzerine gidilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.