Ana SayfaGündemİş Bankası’ndan Türkiye Ekonomisine 305 Milyar Lira Destek!

İş Bankası’ndan Türkiye Ekonomisine 305 Milyar Lira Destek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İş Bankası 2017 yılının üçüncü çeyreğine ait bilanço rakamlarını açıkladı.

9 Ayda 4 Milyar 103 Milyon Lira Net Kar

Yapılan açıklamada İş Bankası’nın bu yılın üçüncü çeyreğindeki net karının yüzde 16 artış sağladığı ve 1.22 milyar Türk Lirası’na yükseldiği, bu rakamın beklenen rakamlardan da yüksek olarak gerçekleştiği, bankanın 2017 yılının ilk 9 aylık dönemindeki toplam net karının ise 4 milyar 103 milyon Türk Lirası olduğu bildirildi.

Bankanın Aktif Büyüklüğü 346.4 Milyar Lira Oldu

Türkiye İş Bankası’nın 2017 yılının ilk 9 ayında elde ettiği net kar, 2016 yılının ilk 9 ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 23 oranında artış sağladığı ve 3 milyar 103 milyon Türk Lirası’na ulaştığı görüldü. İş Bankası’nın aktiflerinin büyüklüğü 2017 eylül ayının sonu itibariyle 2016 yılının aynı ayına göre yüzde 11.2 oranında arttı ve 346.4 milyar Türk Lirası oldu. Bankaların sahip olduğu öz kaynakların büyüklüğünde de artış görüldü. İş Bankası’nın öz kaynakları 2016 yılının sonuna göre yüzde 13.9 oranında arttı ve 40.9 milyar Türk Lirası’na erişti.

Nakdi Kredilerde Yüzde 12.4 Artış          

İş Bankası’nın aktiflerinin içinde yüzde 66’lık orana sahip olan nakdi krediler de 2017 yılının ilk 9 ayında, 2016 yılının sonuna göre yüzde 12.4 oranında arttı, 2295 milyar Türk Lirası’na ulaştı. Bankanın nakdi kredilerdeki hacmi aynı dönemde 75.3 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankanın finansal sonuçları ile ilgili konuşarak, İş Bankası’nın kaynaklarını istihdam ve ülkemize katma değer sağlayan sektörlere kullanmaya devam ettiğini, Türkiye İş Bankası’nın 2017 yılının eylül ayı sonu itibariyle nakdi krediler vasıtasıyla Türkiye ekonomisine 304.8 milyar Türk Lirası katkı sağladığını, banka olarak önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türk bankacılık sektöründeki liderliklerini korumaya de3vam edeceklerini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.