Ana SayfaGündemYolsuzluk Soruşturması Bankacılık Sektörüne Sıçradı!

Yolsuzluk Soruşturması Bankacılık Sektörüne Sıçradı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Suudi Arabistan’da oldukça hareketli günler geçiyor. Aralarında prensin ve önemli iş adamlarının olduğu kalabalık bir grubun göz altına alınması sonrasında ülkenin en büyük bankası Al Rajhi’nin sahibi de gözaltına alındı.

Suudi Arabistan’da oldukça hareketli günler geçerken, yolsuzluk soruşturması bankacılık sektörüne de sıçradı. Arap basını tarafından yayınlanan bilgilere göre, ‘Dünyanın En Cömert 20 İnsanı’ listesinde yer alan ve yaptığı bağışların 5,7 milyar Dolar seviyesine ulaşması ile ün salan, Suudi Arabistan’ın en büyük bankası Al Rajhi’nin sahibi Süleyman Bin Abdul Al Rajhi de yolsuzluk soruşturmaları kapsamında göz altına alınan kişiler arasında yer alıyor.

Forbes’e Göre 8 Milyar Dolarlık Serveti Var

Riyad’ta yer alan Ritz – Carlton Oteli’nde yolsuzluk gerçekleştirdiği gerekçesi ile gözaltına alınan prenslerin ve bakanların yanında, 2011 yılında Forbes dergisi tarafından 8 milyar dolarlık servetin sahibi olarak tanımlanan Süleyman Abdul Al Rajhi de tutuluyor.

Yoğun güvenlik önlemleri alınan otel, Riyad’ta gerçekleştirilen önemli toplantıların adresi olması ile tanınırken, otelde en son ABD Başkanı Donald Trump kalmıştı. Otele yapılmış tüm rezervasyonlar iptal edilirken, ülke genelinde de hiçbir prensin ve iş adamının sahip olduğu özel jetlerin kalkışlarına izin verilmiyor.

Al Rajji Bank – Türkiye İlişkileri

Al Rajhi Bankası, dünya genelinde katılım bankacılığı konusunda en geniş müşteri portföyüne sahip olan banka olarak tanımlanıyor. Banka 2013 yılında Türkiye’de katılım bankacılığı perspektifinin gelişmesi, İslami finansın yaygınlaşması adına gerçekleştirdiği yatırım ve genişlemeci politikalar ile tanınıyor.

Aynı zamanda 2016 yılının Haziran ayında gerçekleşmesi planan Bank Asya’nın satışı için Suudi Arabistan’dan gelen teklifler doğrultusunda bankanın satışı birkaç gün uzatılmıştı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu hangi bankanın Bank Asya ile ilgilendiği açıklamasa da dönem içerisinde Suudi Arabistan’da faizsiz bankacılık hizmeti veren dört banka yer alıyordu ve bu bankalardan bir tanesi de Al Rajhi Bankası’ydı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.