Ana SayfaEkonomiDöviz Kurları Düşerken İş Dünyası Riske Girecek!

Döviz Kurları Düşerken İş Dünyası Riske Girecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, yükselen döviz kurları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, gün içerisinde yaptığı açıklamalarda döviz kurlarında yaşanan yükselişin piyasaları önemli ölçüde etkilediğini belirtirken, aynı zamanda düşüş aşamasına geçişin de iş dünyası için birçok açıdan iyi olmadığını kaydetti.

Yatırımlar Gelişmiş Ülkelere Kayıyor!

TÜSİAD Başkanı Bilecik yüksek döviz kurları ile alakalı temel iki göstergeyi belirtirken, bu göstergelerden bir tanesinin konjonktürel, yani dış dünyadan kaynaklı kısmı olduğunu, bu kısımda Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından alınan faiz artırma kararları ve bu kararların da 2018 yılında devam edeceğinin vurgulanması olduğunu, aynı zamanda yabancı sermaye konusunun bir kısmının gelişmekte olan ülkelerden özellikle ekonomi konusunda lider durumda olan Amerika’ya ve gelişmiş diğer ülkelere doğru hızlı bir kayma yaşandığını ifade etti.

Konuşmasında kur hareketlerinin ve yukarıya doğru yön alarak eğilim göstermesinin temel göstergelerinden bir tanesinin bu durum olduğunu ifade eden TÜSİAD Başkanı Bilecik, ikinci göstergenin de yurt içinde olduğunu ifade etti.

Yurt içindeki gösterge incelendiğini özellikle Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerle ve Amerika Birleşik Devletleri’yle yaşanan gerilimlerin, dış politika tutumunu gösterdiğini, bu tutumun da döviz hareketinde yaşanan artış için ortam hazırlayan etkilerden bir tanesi olduğunu kaydetti.

TÜSİAD olarak üçüncü çeyrekte elde edilecek büyümenin yüzde 8,5 ila 9 civarında gerçekleşmesini beklediklerini ifade eden Başkan Bilecik, 2017 yıl sonu büyüme tahmini olarak yüzde 6 oranını beklediklerini, bu oranın bir miktar daha üzerinde bir büyümenin kaydedilebileceğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.