Ana SayfaGündem20 Yıllık Süreç Sonuçlandı, Kazanan Ziraat Bankası Oldu!

20 Yıllık Süreç Sonuçlandı, Kazanan Ziraat Bankası Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bir Türk girişimci tarafından 20 yıl önce tescil edilen ve 20 yıldır süren bir rekabet ortamına zemin hazırlayan “ziraat.com” için kazanan taraf Ziraat Bankası oldu.

Yaklaşık 20 yıl önce “ziraat.com”u kendi adına tescil ettiren bir Türk girişimci, 20 yıldır Ziraat Bankası ile çeşitli kanallar ile savaşıyor. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Tahkim ve Arabulucuk Merkezi’ne başvuran girişimci, Ziraat Bankası tarafından yapılan savunma sonucunda kaybetti. Girişimci, aynı zamanda yaptığı mahkeme başvurusunda da ret yanıtı aldı.

Türk asıllı Amerikan vatandaşı olan girişimci, 1996 yılında Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Tahkim ve Arabulucuk Merkezi’nden Ziraat.com için kendi adına bir tescil kaydı yaptırmıştı. 20 yıl boyunca yıllık tescil yenileme bedelinin ödemesini aksatmadan gerçekleştiren girişimci, Ziraat Bankası tarafından yapılan girişimlere karşı daha fazla direnemedi. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne başvuru yapan Ziraat Bankası, haklı bulunarak ziraat.com domainin yeni sahibi oldu.

WIPO’nun Ziraat Bankası’nı haklı bulması sonucunda kararı İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan iade davasına cevap dilekçesi sunan Ziraat Bankası, bankanın temellerinin 1863 yılından Mithat Paşa tarafından atıldığını “Memleket Sandıkları” adı ile başlayan serüvenin 1888 yılı itibariyle Ziraat Bankası adına dönüştüğünü, bankanın Türkiye sınırlarında bin 785 adet, 18 farklı ülkede ise 86 adet şubesinin yer aldığını ve bankanın dünya finans kuruluşları arasında oldukça saygın bir konuma sahip olduğu bilgisi paylaşıldı.

Görülen dava sonucunda girişimciyi “kötü niyetli” olarak sınıflandıran mahkeme, Ziraat Bankası’nı haklı bularak “Ziraat” ibaresinde Ziraat Bankası’nın öncelikli hak sahibi olduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.