Ana SayfaGündemMEB E-Sınav Sistemini 2018’de Yaygınlaştıracak!

MEB E-Sınav Sistemini 2018’de Yaygınlaştıracak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yeni yıl itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı hem tasarruf sağlamak, hem de sınavları daha pratik hale getirmek adına e-sınav merkezlerine verdiği önemi artıracak.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni yıl itibariyle birçok sınavı online platformlar üzerinden gerçekleştirmeyi hedefliyor. Aralarında motorlu taşıt sürücü kursu sınavı ve açık ortaokul ve açık lise sınavlarının da yer aldığı birçok sınav, yeni yıl itibariyle her şehirde bulunan e-sınav merkezlerinden düzenlenecek.

2018’de 92 Yeni E-Sınav Merkezi Açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, dijital devrim için kolları sıvıyor. 2018 yılı Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital sürece adaptasyonunu merkezine alan bir yıl olacak. Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre yeni yılda birçok sınav e-sınav merkezleri üzerinden düzenlenecek.

Türkiye genelinde 124 adet olan e-sınav merkezlerinde 2018 yılı itibariyle uygulanacak olan ilk sınavlar motorlu taşıtlar sürücü kursu sınavlar ve açık ortaokul ve açık lise sınavları olacak. Kalkınma Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürütecek olan MEB, e-sınav uygulamasının yaygınlaştırılabilmesi adına katkı sağlayacak.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından motorlu taşıt sürücü kursu e-sınavı şu anda 29 şehirde yer alan 32 salonda e-sınav olarak yapılıyor. Türkiye genelinde açılacak olan 92 yeni merkez ile birlikte bu rakam 124 e-sınav merkezine çıkartılacak. Şehir merkezlerinde kurulacak olan e-sınav merkezleri, nüfus kalabalık oranına göre ilçelere de ilerleyen dönemlerde taşınacak. Yüksek teknolojili ve akıllı cihazlar ile donatılacak olan merkezler, bin kişinin aynı anda sınava girebilmelerine olanak sağlayacak.

Uygulanacak olan yeni sistem sayesinde sınavlardaki hata payının en aza indirgenmesi hedefleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.