Ana SayfaGündemYeni Yılda Kredi Kartı Faiz Oranları Değişmedi!

Yeni Yılda Kredi Kartı Faiz Oranları Değişmedi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2018 yılının ilk çeyrek döneminde uygulanacak olan kredi kartı faiz oranları için herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildirdi. TCMB, azami faiz oranlarının değişmediğini duyurdu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre 2018 yılının ilk üç aylık döneminde bankalar tarafından kredi kartı kullanıcılarına uygulanacak olan kredi kartı faiz oranları için herhangi bir değişiklik yapılmadığı bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, her yılın çeyrek dönemleri öncesinde bankalar tarafından uygulanacak olan kredi kartı faiz oranlarının azami limitlerini belirliyor. 2018 yılına sayılı vaktin kaldığı şu günlerde açıklama yapan Merkez Bankası uygulanan faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmediğini, bankaların bireysel kredi faiz oranlarını faiz yükseltmeleri sebebiyle kredi kartı faiz oranlarının azami limitlerinin sabit kalacağını ifade etti.

Kredi Faizlerinin Yüksek Olması Sebebiyle Faiz Oranları Değişmedi!

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada kısa vadeli kredi gereksinimi sahibi olan kredi kartı müşterilerinin, bu ihtiyaçları için kredi kartları yerine tüketici kredilerini kullanmalarının daha kârlı olacağı da belirtildi.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, aylık azami akdi faiz oranları Türk Lirası için yüzde 1,84 düzeyinde sabit kalacağı, yabancı para için aylık azami akdi faiz oranlarının da yüzde 1,47 düzeyinde kalacağı belirtildi. Kredi kartı borçlarını vaktinde ödemeyen kredi kartı kullanıcılarına uygulanacak olan aylık azami gecikme faiz oranları da Türk Lirası için yüzde 2,34 düzeyinde sabit tutulurken, döviz kuru cinsinden yapılan işlemlerde de bu faiz oranı yüzde 1,97 seviyesinde sabit tutuldu.

Merkez Bankası, kredi kartlarında uygulanan faiz oranları için bir sonraki değişimi 2018 yılının Mart ayı sonlarında gerçekleştirecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.