Ana SayfaGündemTürk Bankalarına Afrika'da İhtiyaç Var!

Türk Bankalarına Afrika’da İhtiyaç Var!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Afrika kıtasındaki ülkeler ile ticaret yapmakta olan Türk iş insanlarından, Türk bankalarına Afrika’da şube açmaları yönünde çağrı yapıldı.

Türkiye son dönemlerde ihracat alanında önemli başarılar elde ediyor. Gerçekleştirilen ihracalatara Türk Eximbank tarafından sunulan finans ve sigorta desteği de, ihracatçıların elini önemli ölçüde rahatlatıyor. Bu konuda çalışmalarını 2018 yılında daha de genişletmeyi hedefleyen Türk Eximbank’a bir çağrı da Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi’den geldi. Büyükekşi, Türk Eximbank’ın bu konuda önemli adımlar hayata geçirmeyi başardığını, ülke kredileri sunmaya ek olarak, gidilen ülkelerdeki muteber bankalar vasıtasıyla da alıcı krediler tesis ettiğini ifade etti.

Türk Eximbank’ın sunduğu sigortalar için belirli bir oranın üzerinde bir problem oluşması halinde Ekonomi Bakanlığı’nın devreye girdiğini ve ihracatçılara destek sunduğunu ifade eden Büyükekşi, bu desteğin yaklaşık 1 yıldır uygulandığını, bu destek sayesinde Türk Eximbank’ın 100 bin dolarlık ihracattan 30 ila 50 bin dolarlık garanti sunabildiğini, şimdi ise bu garanti kısmın daha da yükseldiğini ifade etti.

Para Transferlerinde Gereksiz Komisyon Ödemeleri

İhracat aşamasında açıklamalarda bulunan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye Cibuti İş Konseyi Başkanı Vatih Volkan Kazova, 10 yıldır Türkiye ile Sahra Altı Afrika’da enerji ve inşaat işlerinin hayata geçtiğini, yaşanan en büyük problemin ise bankacılık alanı olduğunu, bölgede neredeyse hiç Türk bankasının bulunmadığını dile getiren Kazova, bazı ülkeler ile para transferlerinin çok sorun yaşattığını, bankacılık işlemleri için önemli bir komisyon ödendiğini ve zaman kaybının hat safhada olduğunu, oradaki bankaların SWIFT anlaşması olmadığı için bir Avrupa Bankası üzerinden teminat mektubu gönderilmesinin zorunlu olduğunu, teminat mektubunun geri alınmasının da Türkiye’deki sistem gibi rahat olmadığını, bu mektupları geri alana kadar birçok gereksiz komisyon ödemesi yapıldığını ifade etti.

Afrika bölgesinde Türk bankalarının faaliyete geçmesini talep ettiklerini ifade eden Kazova, bu konuda Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından bir çalışma yapılması gerektiğini, özel bankalardan ziyade devlet bankalarının iş hacmi potansiyeli olan ülkelere şube açması gerektiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.