Ana SayfaEkonomiİhracatçılara Yeşil Pasaport Can Suyu Oldu!

İhracatçılara Yeşil Pasaport Can Suyu Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2017 yılında ihracatçılara yeşil pasaport verilmeye başlanması ile birlikte önemli bir başarının elde edildiğini, toplamda 6 bin 583 şirket yetkilisine yeşil pasaport verildiğini ifade etti.

2017 yılında Türk şirketlerin ihracat kapasitelerini yükseltmesi, ikili görüşmeleri rahat bir platformda organize edebilmesi adına belirli şartları yerine getiren şirketlerin yetkililerine yeşil pasaport verilmeye başlanmıştı. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hayata geçirilen bu çalışma sayesinde tam 6 bin 583 şirket yetkilisine yeşil pasaport verildiğini, bu uygulamanın ihracatın önündeki engellerin kaldırılması aşamasında önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

İhracatçılara verilen yeşil pasaportun hususi damgalı olduğunu ifade eden Zeybekci, bu uygulamanın Pasaport Kanunu’nda yapılan değişiklik sayesinde gerçekleştirildiğini, son 3 yılda elde edilen ortalama ihracat tutarına göre pasaport verildiğini, belirli esaslar doğrultusunda pasaportların 2 yıl sureyle verildiğini ifade etti.

Hangi Firmaya Kaç Pasaport Veriliyor?

İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karar vasıtasıyla 23 Mart 2017 tarihinde uygulamaya giren yönetmeliğe göre son 3 yıllık süreçte;

  • 1 milyon – 10 milyon dolar aralığında ihracat yapan firmalara 1 adet,
  • 10 milyon – 25 milyon dolar aralığında ihracat yapan firmalara 2 adet,
  • 25 milyon – 50 milyon dolar aralığında ihracat yapan firmalara 3 adet,
  • 50 milyon – 100 milyon dolar aralığında ihracat yapan firmalara 4 adet,
  • 100 milyon dolar ve üzerinde ihracat yapan firmalara 5 adet hususi damgalı yeşil pasaport veriliyor.

23 Mart 2017’den bugüne kadar toplamda 5 bin 473 adet farklı firmada görev yapan 6 bin 583 adet yetkiliye hususi damgalı pasaport verildiğini dile getiren Zeybekci, bu firmaların 71 farklı şehirde hizmet verdiğini, bu şirketlerin yüzde 45,2’sinin İstanbul’da olduğunu ifade etti. İstanbul’da ikâmet edip, yeşil pasaport alan şirket temsilcisi sayısının 2 bin 978 olduğunu dile getiren Zeybekci, listede ikinci sırada 444 adet pasaport ile Bursa’nın, üçüncü sırada ise 405 pasaport ile İzmir’in yer aldığını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.