Ana SayfaGündemBankacılık Sektörünün Brexit Talebi: Artık Netlik Kazansın!

Bankacılık Sektörünün Brexit Talebi: Artık Netlik Kazansın!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İngiltere Başbakanı May, İngiltere’nin finans sektörünü önde gelen isimleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda May’den sektör liderlerinden talebi Brexit sonrasındaki dönem için daha fazla netlik idi.

İngiltere Başbakanı May, halen devam etmekte olan Avrupa Birliği’nden çıkış sürecinin sonrasında yaşanacak gelişmeleri netleştirebilmek adına talebini İngiltere finans sektörünün önde gelen isimlerini dinledi. Avrupa Birliği ile İngiltere arasında finans sektörünün regülasyonları konusunda netlik talebinde bulunan sektör liderleri, bu taleplerini Başbakan May’e ilettiler.

Brexit Sürecinde Faydalar Yükseltilmeli

Toplantının sonrasında Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, iş dünyasının önemli isimlerinin daha fazla netliğe ihtiyaçları olduğunu Başbakan May’e ilettiklerini, Brexit sürecinde ve devamındaki süreçte faydaların maksimuma çıkartılabilmesi adına sahip oldukları görüşleri bildirdikleri ifade edildi.

İngiltere Başbakanı Therasa May, İngiltere bankacılık sektörünün, Brexit sürecinde gerçekleştirilen müzakerelerde ana gündem maddesi olduğunu, Avrupa Birliği ile Brexit’in tamamlanması sonrasındaki finansal hizmetler konusunda bir anlaşmaya varılamamasının, Londra’da finans sektöründe çalışan kişiler için önemli bir iş kaybı tehlikesi yaratabileceğini, bankacılık sektörünün durumunun Brexit müzakerelerindeki öncelikli konu olduğunu dile getirdi.

İngiltere Başbakanı May tarafından düzenlenen toplantıda HSBC Başkanı Mark Tucker, UBS Başkanı Axel Weber, Goldman Sachs International CEO’su Richard Gnodde gibi önemli isimler yer alırken, toplantıda sunulan önemli tekliflerden bir tanesi Barclays’ın CEO’su Jes Staley’den geldi. Staley, İngiltere’nin sahip olduğu vergi sisteminin rekabetçi bir yapı bulundurmadığını, İngiltere’de ticareti daha cazip bir hale getirebilmek için bu konuda gelişmelerin yapılması gerektiği ifade edildi.

İngiltere cephesinde, bankacılık sektörü için beklenen gelişmelerden bir tanesi de Brexit sürecinde bankaların tüketici kredileri için daha katı tutumlar kullanarak, kullandırılan kredi oranlarını düşürmek olarak gözüküyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.