Ana SayfaGündemBankalar 9 Milyar TL Sorunlu Kredi Sattı

Bankalar 9 Milyar TL Sorunlu Kredi Sattı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankaların  geçen yıl yaklaşık olarak 9 milyar TL’lik sorunlu kredilerini sattığını açıklayan Varlık Yönetim Şirketleri Derneği (VYŞD) Başkanı Selçuk Tuncalı, varlık yönetim şirketleri tarafından yönetilen toplam tahsili gecikmiş alacak portföylerinin miktarının ise 36 milyar TL olduğunu söyledi.

Esnaftan Bireysel tüketicilere, kurumsal firmalardan KOBİ’lere kadar çok sayıda vatandaşa kredi desteği veren bankacılık sektörü,  geçen sene 2 trilyon 135 milyar TL’lik kredi tutarına çıktı. Bankacılık sektörünün kredi stoku geçen sene 2016 yılı ile kıyaslandığı zaman yüzde 20 oranında üzerinde bir artış gösterdi. Söz konusu gelişmede Kredi Garanti Fonu kefaletli kredi kullandırımının da etkisi görüldü. Geçen yılın sonu itibari ile bankalarda toplam mevduat büyüklüğü 1 trilyon 802 milyar TL’ye çıkarken, kredi ile mevduat oranı ise yüzde 120 seviyesine yaklaştı.

Takipteki Net Alacak 13 Milyar TL

Kredi büyüklüğünün 2 trilyon TL üzerine çıkması ile birlikte bankacılık sektöründe kredilerin dönüşünde problem yaşanıp yaşanmadığı merak konusu oldu. Geçen yılın sonu itibari ile sektörde takipteki brüt alacak miktarı ise 63 milyar 645 milyon TL oldu. Söz konusu alacaklara 50 milyar 365 milyon TL tutarında özel karşılık ayrılırken, takipteki net alacak hacmi ise 13 milyar 280 milyon TL seviyesine ulaştı.

NPL Yüzde 3’ün Altında Kaldı

Bankacılık sektöründe takipteki kredilerin toplam büyülüğünün kredilere olan oranı yani NPL yüzde 3 seviyesinin altında olarak açıklandı. Bankalar, sorunlu kredilerini ilgili mevzuat ve hukuki takibin sonrasında varlık yönetim şirketlerine satabiliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.