Ana SayfaGündemZiraat Katılım 2017'yi Verimli Tamamladı! Nakdi Fonlar Yüzde 103 Büyüdü!

Ziraat Katılım 2017’yi Verimli Tamamladı! Nakdi Fonlar Yüzde 103 Büyüdü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, 2017 yılının sonuna dair bankaya ait finansal verileri açıkladı.

Kamu sermayesiyle Türkiye’de kurulan ilk katılım bankası olma özelliğini taşıyan ziraat Katılım Bankası, 2017 yılında hızlı büyüme ve sektöründe öncü banka olma vizyonu ile birlikte önemli başarılar elde etti.

Ziraat Katılım Bankası’nın verileri hakkında değerlendirmelerini ileten Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, bankanın 2017 yılı sonunda, toplam aktiflerini bir önceki yılın sonuna göre yüzde 80 düzeyinde artırdığını, bu artış ile birlikte toplam bilanço büyüklüğünün 14,3 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştığını ifade etti.

Nakdi Fonlar Yüzde 103 Büyüdü!

Bankanın kullandırdığı nakdi fonların da yüzde 103 oranında bir artış yaşayarak 11,7 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştığını belirten Özdemir, kullandırılan gayri nakdi fonlarda da yüzde 74’lük bir artış elde edilerek 6,1 milyar Türk Lirası seviyesinde bir rakama çıkıldığını belirti. Bu rakamlar eşliğinde Türkiye ekonomisine olan desteğin de bir yılda 17,8 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştığını ifade eden Özdemir, nakdi finansmanlar alanında bilanço payının 10 puanlık bir artış yaşayarak yüzde 80 seviyesine ulaştığını, 2017 yıl sonu itibariyle, cari ve katılma hesaplarını toplamının 2016 yılının sonuna oranla yüzde 78 düzeyinde artarak 10 milyar Türk Lirası büyüklüğüne ulaştığını ifade etti.

2016 yılında 155 milyon Dolar büyüklüğünde temin edilen murabaha sendikasyonunun, 2017 yılında 6 farklı ülkeden 13 farklı bankanın katılım sağlaması ile 236 milyon Dolar seviyesinde yenilendiğini, yıl içerisinde de Ziraat Katılım Varlık Kiralama vasıtasıyla toplamda 1,1 milyar Türk Lirası tutarına tekabül eden 9 farklı kira sertifikası ihracının gerçekleştirildiğini belirten Özdemir, 2017 yılının Mayıs ayında Fitch Ratings’in Ziraat Katılım için döviz cinsinden uzun vadeli notunun BB+ olarak belirlendiğini ifade etti.

2017 yılında sabit sermaye harcamalarını azaltma eğilimine girildiğini ifade eden Özdemir, bilançonun elde ettiği büyümenin desteklendiğini, müşteri memnuniyetine öncelik vermekte olan hizmet anlayışı ve verimlilik odağı için yapılandırılmış olan iş modeli ile birlikte bahsi geçen dönem içerisinde 158,9 milyar Türk Lirası tutarında kâr edildiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.