Ana SayfaGündemTürk Eximbank’ın Yeni Rotası ABD!

Türk Eximbank’ın Yeni Rotası ABD!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Eximbank, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) ile anlaşma imzaladıktan sonra yeni roadshow programı için ABD’ye yöneldi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC)’le imzalanan anlaşma sonrasında Türk Eximbank’ın yeni ortaklıkları ve faaliyetleri için açıklamalarda bulundu. 2017 yılında İngiltere, Fransa, Belçika gibi ülkelerle ihracat konusunda önemli anlaşmaların imzalandığını belirten Yıldırım, JBIC ile de işbirliği anlaşmasının imzalandığını, bu anlaşmanın iki kurum arasındaki ilk anlaşma olduğunu, bu anlaşmanın gelecek dönemler için hem iki şirket, hem de iki ülke için dış ticaret alanında yapılacak çalışmalar için önemli faydalar sağlayacağını kaydetti.

2017 Çalışmalarının Sonuçları Ortaya Çıkıyor!

Türk Eximbank’ın bugün ABD’li yatırımcılar ile buluşma yapacağını ifade eden Yıldırım, 2017 yılında 30’a yakın Japon Bankası’yla ve finans kuruluşuyla roadshow programları düzenlediklerini, gerçekleştirilen bu çalışmaların 2018 yılında sonuçlarının ortaya çıkmasını beklediklerini belirtti.

2017 yılının Kasım ayında Asya Eximbankaları Forumu ile gerçekleştirilen çalışmalar konusunda büyük beklentiler içerisinde olunduğunu belirten Yıldırım, Endonezya Eximbank ile gelecek yıl bir anlaşma imzalanmasının kararlaştırıldığını, Asya bölgesinde ülkeler ile, Avrupa ve ABD ile yakın dönemde önemli yeni anlaşmalara imza atılmasının planlandığını ifade etti.

2018 Hedefine Umut Büyük

Türk Eximbank’ın kaynağının önemli bir kısmının uluslararası düzeydeki kaynaklar olduğunu vurgulayan Yıldırım, elde edilen bu kaynakları orta vadeli işletme kredilerinde, yatırım kredilerinde, uluslararası düzeyde gerçekleştirilen projelerin ve alıcıların, Türk mallarını ithal eden şirketlerin ve yabancı şirketlerin alıcı finansmanları için kullanıldığını belirtti. Türk Eximbank için ihracata destek sunmak önemli bir faktör iken, aynı zamanda diğer ülkelerden ithalat talebi oluşturmak ve talebi büyütmek de çalışmaların önemli bir kısmını kapsadığını ifade eden Yıldırım, 2016 yılına göre 2017 yılında yüzde 19 büyümenin tamamlandığını belirtti. 2017’de Türkiye ihracatının yüzde 25’inin finanse edilmesinin Türk Eximbank tarafından yapıldığını belirten Yıldırım, 2018 yılında da bu desteği 2 puanlık artırarak yüzde 27’ye ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.