Ana SayfaEkonomi2018 KOSGEB Modeli Değişti! Puanlama Sistemiyle Kredi Faizlerini KOSGEB Üstlenecek!

2018 KOSGEB Modeli Değişti! Puanlama Sistemiyle Kredi Faizlerini KOSGEB Üstlenecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, KOBİ’lere müjdeli haber verdi. 2018 KOSGEB destekleri çerçevesinde temin edilen kredi faizlerinin bir kısmı karşılanacak, KOSGEB puanlama sistemi gelecek, sektörel sınıflandırma olacak, yerli üretime teşvik verilecek.

KOSGEB Başkanı Açıkladı! 100.000 TL’den 500.000 TL’ye Kadar Olan Kredilerde….

Türkiye’nin gelecek hedefleri ile kalkınma planları kapsmaında KOSGEB olarak kendilerine yol haritası oluşturduklarını söyleyen Uzkurt, ilk olarak yerli ve milli üretime çok daha önemli, daha yüksek tutarlarda destek vererek KOBİ’lerin ithal olarak kullandığı ürünleri yerli ve milli üretimini yapmaları için teşvik vereceklerini söyledi.

“Teknoloji KOBİ’lerle Tabana Yayılacak”

Teknolojinin KOBİ’ler aracılığı ile daha da yaygınlaşmasına yönelik destek verme planlarının olduğunu söyleyen Uzkurt, KOBİ’lerin ölçeklerini daha da büyütmek, rekabetçi yapılarını artırmak istediklerini, yurt dışına açılmaları için uluslararasılaşma desteği vermek istediklerini, bu yılki bütçelerinin destekler için 2 milyar lira olduğunu fakat önceki dönemler incelendiği zaman hükümetin her zaman yardımcı olduğunu söyledi.

KOSGEB Modeli Değişiyor!

KOBİ’ler için ilerleyen en yakın dönemde yeni finansman modellerinin olacağını söyleyen Uzkurt, proje bazlı desteklere ek olarak dönemsel, ihtiyaç olması halinde temin edilen kredilerdeki faizleri de karşıladıklarını, ancak yeni dönemde bunun olmayacağını söyledi.

PEKİ Yeni Dönem KOSGEB Modeli Nasıl Olacak?

Yine KOSGEB’in belirlediği ölçütlerde bankadan kredi alan kişilerin kredi faizleri karşılanacak. Ama bu kez bu belli bir puan üzerinden olacak. Yani artık puanlama sistemine geçiş yapılacak.

KOBİ’ler çeşitli kriterlere göre sınıflandırılacaktır. Bu sınıflandırma hem sektörel hem proje bazlı hem yeni girişimci olup olmaması gibi farklı farklı olacak. Ve her kategorinin bir kredi limiti bulunacak. Kredinin alt sınırı 100 bin TL, üst sınırı ise 500 bin TL olacak. Bu kredinin ne olduğu önemsiz olacak. Yani alınan kredi işletme kredisi de olabilir makine teçhizat kredisi de yatırım kredisi de olabilir. Yeni oluşturulan plana göre bankadan temin edilen kredi kapsamında o sene içinde KOBİ’ler kredileri ne zaman kullanılırsa kullansınlar kredinin faizi otomatik olarak KOSGEB tarafından karşılanacak. Yani özetlenecek olursa; Her bir KOBİ’nin KOSGEB’den faizi karşılanmak üzere kredi limiti olacak.

Bu uygulama için şuan çalıştıklarını söyleyen Uzkurt, birkaç ay sonra da yürürlüğe koyacaklarını, modelin uygulanması için de bankalar ile çalıştıklarını söyledi.

2018 KOSGEB Puanlama Sistemi Nedir? KOSGEB Puanlama Nasıl Olacak?

Örneğin bir firmanız var. Firma için makine teçhizat alacaksınız. Bunu satın almak için de kredi kullanacaksınız. Farz edelim ki bunun faiz oranını karşılamada taban puan 6 olsun. Yerli makine alacağım diye söylendiği zaman 4 puan daha eklenip, 10 puan üzerinden faiz karşılanacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.