Ana SayfaKariyerBankaların İşe Alım Süreci

Bankaların İşe Alım Süreci

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektöründe kariyer yapma hedefi olan birçok insan bankaların işe alım süreci hakkında detaylı bir araştırmada bulunmaktadır. Genellikle bu süreçlere bankalara ve pozisyonlara bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Fakat genel olarak adaylarda aranan bazı nitelikler bulunmaktadır. Banka iş ilanlarında belirtilen bu nitelikler doğrultusunda adaylar işe alım sürecine dahil edilmekte ve bankaya davet edilmektedir.

Bankaların işe alım süreci bankadan bankaya göre değişiklik gösterir. Fakat genel olarak banka personel alımlarında aşamalar birbirine benzerdir. İnsan Kaynakları Uzmanları banka iş ilanları şartlarına uygun olan adayları ilk olarak bankaya davet ederler. Eğer KPSS şartı aranıyorsa puanı en yüksekten olandan başlanarak en düşük olana doğru bir sıralama yapılır. KPSS şartı olmadan banka işe alım süreci gerçekleşecekse yetenekler ön planda tutulur. Benzer şekilde KPSS’li personel alımlarında da bazen yetenekler ve deneyimler puanın önüne geçebilmektedir.

2023 Bankaların İşe Alım Süreci

2023 Bankaların İşe Alım Süreci
2023 Bankaların İşe Alım Süreci

Bankaların işe alım süreci yazılı sınav, bireysel mülakat, sözlü sınavlardan oluşur. Hem bankaya hem de pozisyona göre bunlar değişir.

Kariyer kategorimizden bankaların tüm işleyişlerine ulaşabilirsiniz.

Bankacılık alanında çalışmak isteyen insanlar için bankaların işe alım süreci şu aşamalardan sonra gerçekleşmektedir:

  1. Banka ihtiyaç duyduğu pozisyonlarda eleman alacağı yönündeki duyurularını yapar. Banka sınavları ile alacağı personellerle ilgili web sitesinde ve kariyer sitelerinde ilan verir.
  2. Bankacılık mezunları bu ilanlardan kendisine uygun olanlara başvuru yapar. Bu başvuru genellikle internet üzerinden veya bireysel olarak ilgili şubelere yapılır. Başvuru yapan adaylardan uygun olanlara bankalar yazılı sınav için çağrı yaparlar.
  3. Başvuruyu yapan adaylar eğitim durumlarına ve başvurdukları pozisyona yönelik yazılı sınava tabi tutulurlar. Bu sınavlarda bankanın belirlediği taban puanı alamayanlar elenir.
  4. Bankanın yazılı sınavından iyi puan alan adaylar için ikinci aşama bireysel mülakat ya da sözlü sınavdır. Bu sınavda her banka kendi çalışma koşullarına uygun elemanları belirlemek için birtakım sorular sorar ve değerlendirmeler yapar.
  5. Banka iş ilanları ile başlayan sürecin son aşaması ise mülakatı başarıyla geçen adayların uygun pozisyonlara yerleştirilmesidir. Bu aşamada adaylara işe alındıklarına dair bilgilendirme maili gönderilir.

Bankaların işe alım sürecinden kendi özelinde bahsetmemiz gerekirse birkaç bankadan örnek gösterebiliriz.

Türkiye İş Bankası İşe Alım Süreci

İşe Alım Süreci
İşe Alım Süreci

Türkiye İş Bankası tarafından gerçekleştirilen banka personel alımlarında süreç genellikle pozisyona bağlı olarak değişebilir. Fakat genel olarak işe alın süreci şu şekildedir:

  • Başvuru: Başvuruların toplanması ve ön değerlendirme süreci olarak bilinir. Bu süreçte uygun bulunan başvurulara banka sınavları için davet gönderilir.
  • Sertifikalar: Banka iş başvurusunda bulunan ve başvurusu uygun görülen adaylarda ilgili pozisyon için gerekli sertifikalar talep edilir.
  • Türkçe Yeterlilik Sınavı: Bu aşamada adayların dil bilgisi, kompozisyon yazma, yazılı ifade biçimini ölçebilmek adına online sınav uygulanır.
  • Genel Yetenek ve İngilizce Sınavı (Banka Sınavları): Sayısal ve sözel yeteneğiyle beraber İngilizce düzeyini de ölçebilmek adına ayrı bir sınav uygulanır.
  • Değerlendirme Merkezi: Bu aşamada adaylar iş hayatını örnekleyen uygulamalara tabi tutulur.
  • Online Mülakat: Bankanın insan kaynakları bölümü geçmiş iş tecrübelerinden yola çıkarak gelecekteki performansını ölçümleyebilmek için mülakat gerçekleştirir.
  • Onay: Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan adaylar banka kadrosuna dahil edilmek üzere belge hazırlama aşamasına yönlendirilir.

Türkiye Finans İşe Alım Süreci

Türkiye Finans işe alım süreci genellikle yeni mezun ve deneyimli olmak üzere iki farklı süreç olarak değerlendirilmektedir.

Yeni Mezun İşe Alım

Yeni mezun işe alı süreci bölümlere göre farklı şekilde yürütülmektedir. Bu sayede hedeflenen, bankaya katkı sağlama potansiyeli olan genç yetenekleri kazanmak ve gelecekteki liderleri yetiştirmektir. Yeni olan mezun adaylar, genel yetenek ve yabancı dil bilgisini ölçümleyecek online sınavlara davet edilmektedir. Sonrasındaysa yetkinlik bazlı mülakat ve ilgili pozisyona uygunluklarının ölçümleneceği yetkinlik sınavına davet edilen adaylar, bu sürecin sonunda değerlendirilerek işe alınmaktadır.

Deneyimli İşe Alım

Bankanın deneyimli işe alım süreciyse adaylar, genel müdürlük, bölge ve şubelerde deneyim gerektiren pozisyonlar açısından bilgi, uzmanlık ve yetkinlik konusunda değerlendirme uygulamalarına tabi tutulmaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

2 YORUMLAR

  1. BANKA MÜLAKATI OLUMLU GEÇTİĞİ HALDE ÖNÜMÜZE İŞE ALIM SÜRECİ OLARAK GEÇMİŞE DAYALI KREDİ BORÇLARINI SUNUYORLAR GECİKMELİ OLDUĞUNA DAİR FAKAT BU KİŞİLER BİZLERE İŞ Mİ VERİYORLAR YOKSA KREDİ Mİ ????

  2. BANKA MÜLAKATI OLUMLU GEÇTİĞİ HALDE ÖNÜMÜZE İŞE ALIM SÜRECİ OLARAK GEÇMİŞE DAYALI KREDİ BORÇLARINI SUNUYORLAR GECİKMELİ OLDUĞUNA DAİR FAKAT BU KİŞİLER BİZLERE İŞ Mİ VERİYORLAR YOKSA KREDİ Mİ ????

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.