Ana SayfaSağlıkHamileler bahar yorgunluğuna dikkat

Hamileler bahar yorgunluğuna dikkat

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bursa Zübeyde Hanım Doğum Evi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Serhat Ünal, bahar aylarında gebelerin çalışıyorlarsa bir müddet izin almalarını tavsiye ederek, “Eğer mümkünse kısa tatillere çıkmalarında fayda var. Demir, çinko, potasyum, B ve C vitaminlerinin takviyesi iyi olur. Bahar yorgunluğu bu vitaminlerin eksikliğinde ön palana çıkmakta. Çalışan gebeler için çalışma saatlerinin düzenlenmesi, uyku saatlerinin düzene sokulması gibi tedbirler alınabilir” dedi.

Bahar yorgunluğunun nisan ve mayıs aylarında toplumun büyük kesimini ilgilendiren çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet verdiğini ifade eden Ünal, “Bahar yorgunluğu, iş kaybı ve hareketin kısıtlanması gibi birtakım sıkıntılara sebebiyet veren önemli bir problemdir. Toplumun büyük bir kısmını ilgilendirdiği gibi gebeleri de ilgilendiriyor. Gebelerin kendilerine has olan bazı problemlerinin üzerine bahar yorgunluğunun eklenmesiyle beraber şikayetlerinin artması gebeliklerinin biraz daha zor şekilde geçmesine sebep olmaktadır. Gebelikte birtakım doğal hormonların gebe üzerine bindirdiği yükler var. Bunların bazıları yorgunluk hissi, iştahtaki değişiklikler, idrar gibi fonksiyonlardaki değişiklikler. Bunlara ilaveten bahar yorgunluğuyla nisan ve mayıs aylarında ortamdaki elektrik yükünün artmasına bağlı olarak gebelerin şikayetleri artıyor. Gebelikte, gördüğümüz bahar yorgunluğu şikayetleri, uyku düzensizlikleri, bazen kabızlık, ishal şeklinde kendini gösteren boşaltım sistemi bozuklukları, eklem ağrıları, sabah yorgunluğu, özellikle sabah yataktan kalkamama, işe gitme isteğinin azalması gibi değişikliklerdir. Bahar aylarında gebelerin çalışıyorlarsa bir müddet izin almaları faydalı” şeklinde konuştu. 

BURAK TÜRKER

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.