Ana SayfaEkonomiBakan Özlü Açıkladı! Girişimcilere 987 Milyar Lira Destek Verildi!

Bakan Özlü Açıkladı! Girişimcilere 987 Milyar Lira Destek Verildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bakan Özlü, katıldığı törende Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine 931 bin vatandaşın katıldığını, toplamda yaklaşık olarak 1 milyar lira destek verildiğini, desteklerin yeni yılda da devam edeceğini açıkladı.

Başakşehir Belediyesi ile KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin sertifika töreni düzenlendi. Törende Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıklamalarda bulundu.

Yapılan sertifikası töreninin ülkemizdeki belediyecilik anlayışının hangi noktadan hangi noktaya geldiğini kanıtlayan güzel bir örnek olduğunu söyleyen Özlü, hükümetin vatandaşların iş kurmaları, girişimciliğe adım atmaları, geleceğe çok daha güvenli bakmaları ve proje üretmeleri için destek olduğunu söyledi.

“27.000 Kurs Verildi”

Ülke genelinde toplamda 27 bin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursunu faaliyete geçirdiklerini söyleyen Özlü, 25 bin kursun 2.900 tanesinin İstanbul’da, 75 tanesinin ise Başakşehir’de düzenlendiğini, 931 bin vatandaşın da bu eğitimlere katılım sağladığını söyledi. Türkiye genelinde 42 bin, İstanbul’da ise 3 bin 200 vatandaşın bu eğitimlerin bitiminde kendi iş yerlerini açtıklarını, kendilerini asıl mutlu eden olayın da bu olduğunu söyleyen Özlü, yaklaşık olarak da 1 milyar lira tutarında destek verildiğini söyledi.

“Uygulamalı Girişimcilik Faaliyetleri Sadece Biri”

Uygulamalı Girişimcilik faaliyetlerinin KOSGEB desteklerinden sadece bir tanesini olduğunu söyleyen Özlü, bunun yanı sıra Yeni Girişimci Desteği Programı, Teknogirişim Sermaye Desteği Programı, Girişim Sermayesi Destekleme Programı, Girişim Sermayesi Destekleme Programı ve benzeri gibi çok sayıda programla girişimcilere destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

“Yoğun Talep Nedeniyle 2. Kursu Açtık”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi ve KOSGEB iş birliği destekleri sayesinde faaliyete geçirdikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dahilinde 540 vatandaşın girişimcilik eğitimi aldığını, söz konusu eğitimler sayesinde ilçede önemli oranda yatırım ağının oluşacağını, eğitim alan kişilere önemli avantajlar sağlanacağını, kursiyerlerin İŞKUR ve KOSGEB desteklerinden yararlanabileceğini söyledi. Talebin çok fazla olduğunu söyleyen Kartoğu, bu sebeple de eğitimin 2.sini yaptıklarını, yeni eğitime 520 kişinin katılım sağladığını, yeni hedeflerinin 3. Kursu açmak ve çok daha fazla destek vermek olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.