Ana SayfaKariyerBunları Yapmayın: İş Ararken En Sık Yapılan Hatalar!

Bunları Yapmayın: İş Ararken En Sık Yapılan Hatalar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş arayan kişiler genelde ortak hatalara düşer. Klişeleşmiş bu hatalar ne sorgulanır ne de sorgulatılır. Başarısız olduğumuz durumlarda aklımıza dahi gelmez. Peki ne yapıyoruz da bu hataları yapıyoruz? Ne de güzel soru. Gelin hep beraber iş arama sürecinde yapılan hatalara değinelim.

Sevdiğimiz ya da Hayalimiz Olan Mesleğin Peşinde miyiz?

Bugün iş ararken sadece maddi kaygılar amacı ile mi iş arıyoruz? Mahalle baskısı denilen baskı yüzünden mi iş arıyorsunuz. Yoksa gerçekten sevdiğimiz işi mi arıyoruz. Bu soru oldukça önemlidir. Çünkü uzunca yıllar yapacağınız bir iş seveceğiniz bir iş değilse size bir ömür azap gibi geçecektir. Şu hayata bir kere geliyoruz. Bu nedenle sevdiğiniz işi yapmak için ısrarcı olun.

Her İşi Yaparım Diyenler Derneği

Her işi yaparım diyenler, hiçbir işi yapamayanlardır. Bir insan her konuda bilgili olamaz. Peki o zaman neden bunu söylüyoruz? Cevabı çok basit aslında. Bir anca bir iş olsun da işe gireyim üç beş kuruş maaş alayım. Hiç yoktan iyidir fikrinin temelidir aslında. Bu nedenle her işi yapmak değildir marifet. Önemli olan bir işte iyi ve uzman olabilmektir.

Hazırlıksız Gitmek, Mülakatı Kaybetmekle Eş Değer

Mülakatlara hazırlanma sürecinde hazırlık yapmadan gitmek sizin mülakatlarda bayağı geri planda kalmanıza yol açar. Şirketin yapısını bilmeden, kariyer planlaması yapmadan, haklarınız ve maaşınız hakkında bilginiz olmadan iş arama sürecinde mülakata gitmek sizin bir süre daha işsiz kalacağınızın işaretlerini oluşturuyor.

Acele İşe Şeytan Karışır

Bu atasözü eminim ki boşa söylenmemiş. Yapılan her acele işte gözden kaçan detaylar olur. Bu detaylar birikerek büyük hataları oluşturur. Bu nedenle iş arama sürecinde ve mülakat sürecinde aceleci davranmak yerine mantıklı düşünerek hareket etmek sizin hata payınızı düşürerek hatalardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.