Ana SayfaSigortaAli Tezel'den Emeklilik Yazısı

Ali Tezel’den Emeklilik Yazısı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, çıkacak olan bir yasa ile bütün çalışanların zorunlu bireysel emekliliğe katılacağı ve maaşlarda kesinti yapılacağına dair iddialarla ilgi bir yazı kaleme aldı. Tezel, Türkiye’deki BES’in (Bireysel Emeklilik Sistemi) dünyadakiler gibi emekli aylığı veren bir sistem olmadığını ve TBMM’nin böyle bir yasayı geçireceğini düşünmediğini yazdı.

İşte Ali Tezel’in yazısındaki bazı bölümler:

YALANLARA İNANMAYIN

“Yasa çıkmadan BES’e girin” yalanlarına inanmayın. Bu sistem emekli etmez, sadece para biriktirtir ve biriken parayı istediğiniz taksitle geri öder.

BES, EMEKLİ AYLIĞI VEREN BİR SİSTEM DEĞİL

Bizdeki bireysel emeklilik sistemi dünyada olduğu gibi emekli aylığı veren bir sistem değil. Sadece ilerde 56 yaşında gelince toplu veya taksit taksit size geri ödenecek bir parayı öngören sistem. Yani, eşiniz 56 yaşında gelip de en az 10 para ödemişse diyecekleri seçenekler şunlar:

Siz 20 bin lira para ödemişsiniz, 20 binde neması oldu al bu 40 bin lirayı hadi güle güle, -Veya sizin tercihinize ayda bin lirayı 40 veya 42 ay ödeyelim para bitince bir daha görüşmeyelim, Yani, asla ömür boyunca emekli aylığı falan vermezler. Hatta bir bireysel emeklilik şirketi dalga geçer gibi paranızı çekmeyin her ay faizini çekin biz de size yıllık yüzde 3 faizi garanti edelim diyerek faizin yüzde 8’lerde seyrettiği ülkemizde milletle dalga da geçiyor.

ŞİRKETLER KARA KAŞINIZA HAYRAN DEĞİL

Para yatırılan bireysel emeklilik şirketlerinin oturdukları bina, personel giderleri, bina giderleri var. Bu şirketler öyle reklamlardaki gibi kara kaşınıza kara gözünüze hayran oldukları için açılmadılar. Sizin paralarınızla kâr etmek için açıldılar. Bu sebeple hem paranın yatırılmış olduğu yatırım araçlarından elde edilen nemalardan pay alırlar hem de sizin bahsettiğiniz ana paradan yönetim gideri adı altında para alırlar.

Ali Tezel’in Yeni Yüzyıl’daki yazısının tamamını okumak için tıklayın

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.