Ana SayfaEkonomiTürk Bankacılık Sektörünün Kredi Hacmi Büyümeye Devam Ediyor

Türk Bankacılık Sektörünün Kredi Hacmi Büyümeye Devam Ediyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk bankacılık sektörünün kredi hacmi artmaya devam ederken, BDDK’nın haftalık bülteni son durumu gözler önüne serdi. 18 Mayıs 2018 tarihi itibariyle sektörün kredi hacmi 2 trilyon 366 milyar lirayı aştı.

Kredi Hacmi 2 Trilyon 366 Milyar 419 Milyon Liraya Yükseldi

BDDK haftalık bültenini yayımladı. Bültende bankacılık sektörünün kredi hacminin geçtiğimiz hafta 37 milyar 633 milyon TL arttığı ve 2 trilyon 366 milyar 419 milyon TL’ye çıktığı dikkat çekti. Bir önceki haftanın verileri ise kredi hacminin 2 trilyon 328 milyar 786 milyon TL olduğunu kaydetmişti.

BDDK’nın açıklamasına göre mali kesime aktarılan kredilerin toplam tutarı ilgili haftada 69 milyar 417 milyon liraya yükseldi. Mali kesim dışı verilerin kredilerin büyüklüğü ise 2 trilyon 165 milyar 802 milyon TL’ye ulaştı.

Türk bankacılık sektörünün mevduat toplamları geçtiğimiz hafta 36 milyar 60 milyon TL arttı. Sektörün mevduat toplamıysa 2 trilyon 21 milyar 637 milyon TL olarak hesaplandı.

Tüketici Kredileri Azaldı

BDDK’nın kayıtları dikkate alındığında söz konusu haftada tüketici kredilerinde azalış görüldü. Azalış 770 milyon TL oldu ve 410 milyar 751 milyon TL’ye düştü. Krediler incelendiğinde bu tutarın 194 milyar 478 milyon TL’sinin konut kredilerine ait olduğu görüldü. Taşıt kredilerinin toplamı 18 Mayıs 2018’le biten haftada 7 milyar 288 milyon TL’ye denk geldi. İhtiyaç kredilerinin tutarı ise 208 milyar 985 milyon TL oldu.

Ticari Krediler Arttı

Taksitli ticari kredilerdeki haftalık değişime göre, krediler bir milyar 968 milyon TL’lik artış kaydetti. Bu kapsamda sektör 376 milyar 134 milyon TL’yi taksitli ticari kredi kalemi altında sundu.

Aynı haftada bireysel kredi kartı alacakları yüzde 1,2 geriledi ve 90 milyar 982 milyon TL’ye düştü. Toplamın 41 milyar 847 milyon TL’sinin taksitli olduğu dikkat çekerken, 49 milyar 135 milyon TL’lik kısmın taksitsiz olduğu gözlemlendi.

net takipteki alacakların tutarlarını da raporlayan BDDK, değişimin azalış yönlü olduğunu, gerilemenin yüzde 1,5 olarak hesaplandığını kaydetti. Son durumda net takipteki alacakların toplam tutarı haftanın sonunda 16 milyar 825 milyon TL seviyesinde oldu.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.