Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanı’ndan Borçların Yeniden Yapılandırılması Açıklaması!

Maliye Bakanı’ndan Borçların Yeniden Yapılandırılması Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun hakkında önemli açıklamalar yaptı.

371.209 Kişi Yapılandırma Başvurusu Yaptı

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada yeniden yapılandırma kanunun kamu borçları olan vatandaşlar için kaçmaz bir fırsat olduğunu, bu yapılandırma kapsamında tarihi fırsatların sunulduğunu, tüm vatandaşları bu fırsatlardan yararlanmaya davet ettiğini, 7143 sayılı Vergi ve Bazı Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu için başvuruların 18 Mayıs 2018 tarihinde başladığını, o tarihten bugüne kadar internet yoluyla 317.892 kişinin, vergi dairelerine gitmek suretiyle de 43.317 kişinin yapılandırmaya başvuru yaptığını, başvuru yapan toplam kişi sayısının 371.209 olduğunu söyledi.

Hangi Borçlar Yeniden Yapılandırma Kapsamında?

Naci Ağbal, kamu borçlarının yapılandırılması ile ilgili yeni düzenleme ile SGK prim borçlarının, vergi borçlarının, MTV olarak kısaltılan Motorlu Taşıtlar Vergisi borçlarının, trafik idari para cezalarının, askerlik para cezalarının, nüfus ve seçim para cezalarının, öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu’na olan KYK borçlarının ve vatandaşların ecrimisil borçlarının yapılandırılacağını, yapılandırmadan yararlanacak olan vatandaşlara başvuru için birden fazla seçenek sunduklarını, yapılandırma başvuruları 18 Mayıs 20018 tarihinde başladığını, kanun ile sunulan imkanlardan faydalanmak için başvuruların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edeceğini, SGK yapılandırma ödemelerinin ilk taksitinin ağustos ayında, Maliye Bakanlığı’na bağlı olan ödemelerin ilk taksitinin de eylül ayında yapılacağını da söyledi.

Yeniden Yapılandırma Başvuruları Nasıl Yapılır?

Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma başvurusu yapacak olanların vergi dairelerine gidebileceklerini, ayrıca başvuruların internetten de yapılabildiğini, internet üzerinden yapılacak başvuruların Gelir İdaresi Başkanlığı’nın gib.gov.tr ya da E – Devlet sisteminin turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılabileceğini, yapılandırma taksit ödemelerinin vergi dairelerine ve bankalardan nakit olarak, isteyen vatandaşların kredi kartları ve banka kartları ile ödeme yapabileceklerini, bu ödemelerin internet bankacılığı kullanılarak da yapılabileceğini, vatandaşların devlet tarafından sunulan bu fırsatı kaçırmayarak bir an önce başvurularını yapmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.