Ana SayfaEkonomiBerat Albayrak’tan Trakya Bölgesi için Büyük Müjde!

Berat Albayrak’tan Trakya Bölgesi için Büyük Müjde!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada 3. nükleer santralin yüksek ihtimalle Trakya Bölgesi’nde yapılacağını söyledi.

Agresif Bir Enerji Politikası Yürütüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak açıklamasında elektrik tüketiminin özellikle Trakya Bölgesi’nde yüksek oranda olduğunu,  bu nedenle inşa edilecek olan üçüncü nükleer santralin Trakya Bölgesi’nde yapılacağını, TANAP töreninde devlet yetkililerinin katılımı ile tarihi bir projeye imza atıldığını milletin bilmesi gerektiğini, Türkiye’nin enerji konusunda çok önemli coğrafi konuma sahip olduğunu, TANAP’ın cumhuriyet tarihinin en büyük ve önemli projesi olduğunu, Türkiye’nin dış ekonomik politikasının her zaman kazan – kazan ilkesi ile hareket etmek olduğunu, bulunduğumuz bölgede Türkiye’nin içinde olmadığı bir enerji projesinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, dünyanın en büyük sondaj gemilerinden biri olan en büyük geminin çalışmalarına başladığını, ikinci geminin de en kısa sürede Türkiye’de kazandırılacağını, daha önce belirttikleri gibi agresif bir enerji politikası yürüttüklerini söyledi.

Bor Alanında Önemli Merkezler Açacağız

Türkiye’nin enerji portföyünde Azerbaycan’dan alınan gazın en ucuz gaz olduğunu, bütün amaçlarının maliyetleri en ucuza çekmek ve vatandaşlara olabilecek en ucuz gazı sağlamak olduğunu, 2018 yılının sonu itibariyle 81 şehrimize birden doğalgaz ulaştırılmış olacağını, gelecek süreçte doğalgaz ulaşan ilçe sayısının da 100’e çıkartılacağını, alt yapının daha da artırılacağını, doğalgazın ulaşmadığı il kalmayacağını, madencilik alanının sondaj alt yapısı ile ilgili yoğun bir seferberlik içinde olduklarını, aynı zamanda iş güvenliği ve işçi sağlığı alanlarında da önemli adımlar attıklarını, bu nedenle Maden Güvenlik Kurulu’nun kurulduğunu ve gereken denetimlerin de devam ettiğini, bor konusunda da önemli adımlar atılarak önemli merkezlerin kurulacağını, ancak şu anda buraların neresi olduğunu söylemeyeceğini, gelecek dönemlerde açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.