Ana SayfaGündemTürkiye’deki Bankaların Net Karı 5 Ayda 2.7 Milyar Lira Arttı!

Türkiye’deki Bankaların Net Karı 5 Ayda 2.7 Milyar Lira Arttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de bankacılık sektöründe bankaların net karı bu yılın mayıs ayında 23.84 milyar lira oldu.

Bankaların Aktif Büyüklüğü 3 Trilyon 640 Milyar Liraya Yaklaştı

Bankacılık sektörünün sağladığı net karın 2018 yılının mayıs ayında 23.84 milyar lira olarak kaydedildiği öğrenildi. Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 2018 – Mayıs ayında bankaların elde ettikleri toplam net karlar açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Türk bankacılık sektörünün nektarı bu yılın mayıs ayı itibariyle 23 milyar 839 milyon liraya erişti. 2017 yılının mayıs ayında bu rakam 21.17 milyar olarak kayıtlara geçmişti. Bu rakamlar ile bankaların net karları yılın ilk 5 aylık döneminde 2.7 milyar lira kadar artırdıkları öğrenildi. Mayıs 2018 döneminde Türkiye’de bankacılık sektöründeki aktif büyüklük de 3 trilyon 639 milyar 545 milyon lira olarak açıklandı. 2017 yılının aralık ayının sonundaki rakamlara göre Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğünde 381 milyar 703 milyon liralık artış görüldü. Bu artışın yüzde 11.7 oranında olduğu bildirildi.

Kredilerin Takibe Düşme Oranı Yüzde 2.82 Oldu

Bu yılın mayıs ayında aktif olan kredilerin toplamı 2 trilyon 338 milyar 826 milyon lira oldu. Bankacılık sektörünün menkul değerlerinin toplamı da 420 milyar 347 milyon lira olarak gerçekleşti. 2017 yılının sonunda BDDK tarafından açıklanan veriler baz alındığında bu yılın ilk 5 aylık periyodunda bankaların aktif büyüklüklerinde yüzde 11.7 oranında büyüme gerçekleşirken, aktif kredilerde görülen büyüme yüzde 11.5 oranında oldu. Türk bankalarının menkul değerlerinin toplamı 2017 yılının sonuna göre bu yılın mayıs ayında yüzde 4.6 oranında artış sağladı. Türkiye’deki bankaların kullandırdıkları kredilerde takibe düşme oranı ilk 5 ayda yüzde 2.82 olarak açıklandı. Bankaların sahip oldukları kaynaklar içinde en büyük fon kaynağı olarak bilinen mevduatlar bu yılın ilk 5 ayında, 2017 yılının sonuna göre yüzde 10.7 arttı ve 1 trilyon 893 milyar 332 milyon liraya erişti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.