Ana SayfaKredilerHayvancılık Kredisi Alabilmek İçin Ne Yapılmalıdır?

Hayvancılık Kredisi Alabilmek İçin Ne Yapılmalıdır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Devlet gücü ile özel bankaların anlaşma sağlayarak, Türkiye’de geçimini sağlayan kişilerin küçükbaş, büyükbaş ve bunun gibi hayvan yetiştiriciliği yapabilmesi adına sağlanan maddi desteğe hayvancılık kredisi adı verilir. Ağırlıklı olarak köylerde ikamet eden çiftçilerin, kentlere göç etmek yerine besicilik faaliyetlerinde bulunması adına sağlanan teşvik çalışmalarından biridir.

Köylere kıyasla şehirlerde daha çok istihdam sağlanmasından ötürü hayvancılık ile geçinemeyen vatandaşlar şehirlere göç etmeye başlıyorlar. Fakat bu noktada ülke için iki kritik problem ortaya çıkıyor; şehirlerde işsizlik oranları artış gösterirken, et türü gıdalarda yiyecek problemleri de bir hayli artıyor. Bu problemlerin farkında olan hükümet, hayvancılık kredisi sağlayarak vatandaşların besicilik alanına yönlendirilmesi ve teşvik edilmesi adına çalışmalar yürütüyor.

Kimler Hayvancılık Kredisinden Faydalanabiliyor?

Hayvancılık kredisi,  devlet tarafından, küçükbaş hayvan, büyükbaş hayvan ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapmak isteyen her vatandaş için sağlanıyor. Bu konu ile alakalı olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı pek çok teşvik çalışması gerçekleştirirken, Türkiye’de aktif olarak çalışan banka ve finans kuruluşları da finansman sağlayarak hayvan alımını kolaylaştırıyor.

Söz konusu bu finansmanların haricinde ayrıca, hayvan yetiştiriciliğine teşvik için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından IPARD ve IPAR II projeleri kapsamında faizsiz hayvan kredileri ile geri ödemesiz hayvan kredileri kullandırılabiliyor.

Hayvancılık Kredisi Alabilmek İçin Ne Yapılmalıdır?

Hayvancılık kredisi alabilmek için, kişilerin krediyi kullanacağı alana göre kendisinden talep edilen şartlara haiz olması ve talep edilen belgeleri toparlayarak anlaşmalı olan banka ya da finans kuruluşunda kredi başvurusu yapması gerekiyor. Devlet ile anlaşmalı olarak Ziraat Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank, Garanti Bankası, Akbank, QNB Finansbank, Şekerbank ve Denizbank tarafından teşvik için kredi sağlanıyor. Dolayısıyla başvurunun söz konusu bu bankalardan birine yapılması gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.