Ana SayfaSigortaAcil Tedavi Sigortası Nedir? Kimler Faydalanabilir?

Acil Tedavi Sigortası Nedir? Kimler Faydalanabilir?

Acil Tedavi Sigortası Nedir? Acil Tedavi Sigortasından Kimler, Nasıl Faydalanabilir? Detaylar için Bankaciyim.net!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

İnsanın başına yaşamı boyunca hiç beklenmedik zamanda, beklenmedik bir yerde kaza gelebilir. Bu kaderi değiştirmek insanoğlunun elinde değildir. Fakat insan bu gibi olaylara karşı, başına bir acil durum gelmeden gereken tedbirleri alması ve hayatını ona göre planlaması gerekmektedir. Bunlar arasında mesela arcının bakımlarını zamanında yaptırması, uykusuz yola çıkmaması veya dikkatini dağıtacak şeylerden kaçınması olabilir. Bütün bu tedbirlerin yanı sıra insan, sağlığı yerinde iken acil tedavi sigortası yaptırarak kazaların belki önüne geçemeyebilir ama kaza sonrası tedavi masraflarını karşılayabilir. Çünkü insanların her an bir yerlere koşturdukları bir ortamda kazaların önüne geçmek imkansız hale gelmektedir. Kimse benim başıma bir şey gelmez diyerek kendini bu gibi avantajlı sigorta hizmetlerinden muaf tutmamalıdır.

Acil Tedavi Sigortası Nedir?

Peki, acil tedavi sigortası nedir ve kimler faydalanabilir? Genellikle bu sigorta belli bir yaşı geçmemiş olan sağlıklı insanlara yapılan bir sigorta çeşididir. Bu yaş sınırı çoğunlukla 50 yaş olmaktadır. Sigorta yaptırmak isteyen kişiler hem bu yaş sınırını geçmemiş olmaları ve hem de Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet ediyor olmaları gerekmektedir. Sigorta şirketleri kendilerine ait acil tedavi sigortasını yaptırırlarsa diğer aile bireylerinin sigorta primlerinde de indirim sağlayabilirler. Acil tedavi sigortası yaptıran kişiler beklenmedik kazalar ve hastalıkların ortaya çıkması durumunda her türlü hastane ve tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır. Bu sigortayı yaptıranlar kalp krizi gibi beklenmedik bir anda gelen bir acil durumda ve kanser hastalarının da tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Ayrıca acil tedavi sigortası sahipleri kendileri ve aile bireyleri için sağlık danışma hizmetlerini de ücretsiz alabilirler. Bu sigorta çeşidinin primleri de oldukça düşüktür. Ay içerisinde çok ufak primler ödeyerek bir sene boyunca acil hizmet alabilirler. Ayrıca bazı sigorta şirketleri kendi müşterilerine kimi sağlık kuruluşlarında kişiye özel avantajlar da sağlamaktadırlar. İnsanın her zaman cebinde tedavi masraflarını karşılayabilecek parası olmayabilir. Özellikle de acil olarak hastaneye kaldırıldığınızda ve tedavi masraflarının büyük miktarlar tuttuğu durumlarla karşılaşınca, acılarımız ile uğraşmaktan başka maddi sıkıntılar ile uğraşmamak için sigortalı olmak gerekir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.