Ana SayfaKredilerCorona Virüsü Salgınında Banka Destekleri

Corona Virüsü Salgınında Banka Destekleri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tüm dünyaya etki eden korona virüsü salgını ekonomiyi de kötü etkilemiş durumda. Bankalar ise ekonominin kötü etkilerini azaltmak için çeşitli kampanyaları devreye soktular. Bu yazıda bankaların sunduğu tüm desteklere ulaşabilirsiniz!

Ziraat Bankası Destekleri

  • 1 ile 31 Mart tarihleri arasında ödenmesi gereken dönem sonu taksitleri, faiz ve anaparalarının ödemelerini gerçekleştiremeyen firmalar ile bireysel müşterilerin ödemelerini ertelemelerine imkan tanınacak.
  • Mevcut durumda nakit akışları sağlanamadığı için ödemelerinde sorunlar yaşayan tüm müşterilerinin kredilerinin 6 aya kadar ödemesiz dönem uygulaması devreye alınacak. Özellikle de turizm sektöründe faaliyet gösteren firma müşterileri içinse 12 aya kadar ek ilave süre tanınacak.
  • Personel maaşlarını Ziraat Bankası aracılığı ile yapan firmalara gelecek 3 ay için personel maaş gideri kadar destek sağlanacak.
  • İşletme ihtiyaçlarının karşılanması için Ziraat Bankası kurumsal kredi kartı ve DBS limiti olan tüm müşterilerin kurumsal kredi kartı limiti artırılacak.

Ziraat Bankası aynı zamanda İhtiyaç Destek Kredisi için de düğmeye bastı. Detaylar için:

Halkbank Destekleri

  • 1 ile 31 Mart tarihleri arasında ödenmesi gereken dönem sonu taksitleri, faiz ve anaparalarının ödemelerini gerçekleştiremeyen firma ve bireysel müşterilerin ödemelerini ertelemelerine imkanı tanınacak.
  • Eğer esnaf ve sanatkarlar ana para ve faiz ödemelerini ertelemek isterlerse 3 ay süreyle faizsiz erteleme imkanı sunulacak.
  • Şuanda nakit akışı sağlanamadığı için ödeme sorunu yaşayan tüm Halkbank müşterilerine 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli yapılandırma imkanı sağlanacak. Ziraat Bankası’nda olduğu gibi Turizm sektörü ve benzeri sektörlerde bu 12 aya kadar uzatılabilecek.
  • Personel maaşlarını Halkbank’tan ödeyen firmalara 3 aylık personel maaşı gideri kadar kredi limiti sağlanacak. Ancak firmaların bundan faydalanabilmeleri için Şubat ayına kadar personellerini işten çıkartmamaları gerekiyor.

Vakıfbank Destekleri

  • Vakıfbank’ta da 1 ile 31 Mart arası ödemelerini yapamayan firma ve bireysel müşteriler için ödemelerini erteleme imkanı sunulup, personel maaşlarını ödeyemeyenler için kredi limiti sağlanacak.
  • Vakıfbank Ziraat Bankası ve Halkbank’ın sunduğu tüm destekleri sunacak.

İş Bankası Destekleri

  • Eğer İş Bankası müşterileri 30 Nisana kadar nakit akışlarını sağlayamazlarsa ana para, faiz ve taksit ödemelerini hiçbir koşul aranmadan 30 Haziran’a kadar erteleyebilecekler.
  • Sektör ayırmadan ihtiyacı olan tüm perakende sektörlerine gerekli destekler sağlanacak.
  • İster maaş anlaşmalı olsun ister olmasın tüm banka müşterilerinin Nisan, Mayıs ve Haziran aylara ait maaş ödemelerini personelleri işten çıkartmamak şartıyla ilave limit tahsis edilecek.
  • EFT ve havale işlemlerinden 30 Nisan’a kadar ücret tahsil edilmeyecek.
  • Sağlık ve gıda sektörü ilk sırada bulunmak üzere ihtiyaç olması durumunda kredi kartı limitleri artırılacak.
  • POS ve ÖKC ücretleri 3 ay ertelenecek.
  • Bireysel müşterilere kredi, kredi kartı ve ek hesap ödemelerini 3 ay erteleme imkanı sunulacak.

Akbank Destekleri

  • Tüm bireysel ve firma müşterileri 30 Nisan’a kadar olan ödemelerini 30 Haziran’a kadar erteleyebilecekler.
  • EFT ve havaleden 30 Nisan’a kadar ücretsiz olacak.
  • ATM’lerden günlük para çekme limiti 5.000 TL’ye yükseltilecek.
  • Ortak ATM’lerden para çekme, yatırma işlemleri 30 Nisan’a kadar ücretsiz olacak.

Ziraat Katılım Bankası Destekleri

  • Tüm Ziraat Katılım Bankası müşterileri ödemelerini 31 Mart tarihine kadar olan ödemelerini erteleyebilecekler.
  • Personel maaşlarını Ziraat Katılım’dan yapan firmalar personel maaşlarını ödeyemediklerinde 3 aylık giderleri için destek alabilecekler. Ancak personellere şubata kadar iş çıkışı verilmemesi gerekmektedir.
  • Ziraat Katılım’da finansman limiti olan müşterilere işletme sermayesi ve Doğrudan Borçlandırma Sistemi’ne yönelik ek limit ihtiyaçları karşılanacak.
  • Hem firmalar hem de bireysel müşteriler kredilerini ödeyemezlerse 6 aya kadar erteleme imkanı sunulacak. Turizm sektörü gibi sektördeki firmalara bu süre 12 ay olarak belirlenmiştir.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

9 YORUMLAR

  1. Ben kredi basvuru da bulundum bankaların 3 ünü de yaklaşık 1 ay kadar oldu ama bana olumlu olumsuz dönüş olmadı bunun cavabını ala bilirmiyim

  2. Uzmanlar koronavirüs aşısı bulunmadığı sürece önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söylemektedirler. Diğer ülkeler 2. dalgadan korkmaktadırlar ülkemize 2.dalga veya önümüzdeki kış aylarında tekrarlayacak olursa Gıda ürün tedarik zinciri bozulmayacaktır. Uzun mesafe nakliyat yapanlar havayolu ekipleri ve sağlık görevlileri gerekli önlemleri alarak bizlere güzel çözüm bulacaklardır. Şehirler arası nakliyatyapanlar sebze meyve ve diğer gıda alışverişin devam etmesi için çalışmalarına devam edecektir. Her platformda bu şekilde bilgilendirme yapılması insanlarımız için önemli olduğunuz düşünmekteyim.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.