Ana SayfaBankacılıkKredi Nasıl Çekilir?

Kredi Nasıl Çekilir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi günümüzde oldukça fazla gereksinim duyduğumuz bir bankacılık ürünüdür. Bankadan kredi kullanmayan kişi sayısı yok denecek kadar azdır. Çoğu zaman bir yakınımızdan borç istemek yerine bankalardan kredi çekmeyi tercih ederiz. Kredilerin belirli vadelerde geri ödenmesi de birçok kişiye cazip gelmektedir. Peki kredi nasıl çekilir, kredi çekerken nasıl bir yol izlemeliyiz. Yazımızda bu konuda bilgi vereceğiz.

Kredi Nasıl Çekilir?

Günümüzde kredi çekmek için birçok yol bulunmaktadır. Önceden şubeye gidip sayfalarca sözleşme imzalamak gerekirken şimdi işlemler çok daha hızlı ve kolay yapılmaktadır. Kredi kullanmak istediğinizde çalıştığınız bankanın şubesine giderek ya da bankanın dijital platformunda kredi talebinde bulunarak işlemlerinizi halledebilirsiniz. Hepsi için uygulanan prosedür farklı olsa da temel olarak dikkat edilen belirli hususlar bulunmaktadır. Bir banka şubesinden kredi çekmek istediğinizde kimliğinizle şubeye gitmeniz yeterlidir. Eğer banka ile daha önce bir çalışmanız var ise yani daha önceden ilgili bankanın müşterisi iseniz bu durumda banka bazı bilgileri sizden almayacaktır. Gerekli gördüğü bilgi ve belgeleri size iletecektir. Müşteri temsilcisine talep ettiğiniz tutarı ve geri ödemek istediğiniz vadeyi belirtmeniz yeterlidir. Gerekli kontrolleri banka personeli yapacaktır. Dijital ortamdan kredi nasıl çekileceğine değinecek olursak, bankaların mobil bankacılık ya da internet bankacılığı uygulamalarını kullanıyor olmanız gerekmektedir. Örneğin maaş müşterisi olduğunuz bankanın mobil bankacılık ya da internet bankacılığı uygulamasına girdiğinizde krediler bölümünde genellikle hazır kredi limitleri olmaktadır. Her müşteri kredi notuna göre hazır kredi limitine sahip olabilir. Eğer böyle bir limitiniz var ise sistem sizi yönlendirecek ve şartlar uygunsa bu durumda hiç şubeye gitmenize gerek kalmadan krediniz hesabınıza aktarılmaktadır. İnternet bankacılığı içinde bu durum aynıdır. Eğer bir kredi limitiniz yok ise bu durumda krediler bölümünden kredi başvur seçeneğini tıklamanız gerekmektedir. İstediğiniz koşulları sisteme girdiğinizde banka bir ön onay yapacaktır. Sonrasında gerekli görürse sizi şubeye davet edecektir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kredi çekmek için gerekli koşulları sağladığınızdan emin olmalısınız. Bankaların belirli kredi politikaları bulunmaktadır ve krediler için belirli koşullar gerekmektedir. Bu koşulları sağlamıyorsanız başvursanız bile krediniz reddedilebilir. Bu da gereksiz yere kredi notunuzun düşmesine sebep olmaktadır. Bu nedenle kredi başvurusunda bulunmadan önce gecikmede bir ödemenizin olmadığına, daha önce takibe uğrayıp uğramadığınıza dikkat etmelisiniz. Gecikmede bir banka ödemeniz var ise bu durumda krediniz reddedilebilir ya da banka sizden bu gecikmeyi gidermenizi talep edebilir. Ayrıca daha önceden takibe uğramış bir ödemeniz var ise yani Avukata devrolmuş bir borcunuz var ise bu durumda da başvurunuz onaylanmaz. Kredi işlemleri artık günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte çok hızlanmış ve kolaylaşmıştır. Önceden insanlar sayfa sayfa evrak imzalarken artık dijital imzalar sayesinde evrak imzalamaktan kurtulmuş oluyoruz.

Kaynak: https://www.bankalar.org/krediler/

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.