Ana SayfaKariyer11 Soruda MCSA Sertifikası

11 Soruda MCSA Sertifikası

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Farklı çeşitleri bulunan microsoft sertifikaları son zamanlarda oldukça popüler hale gelmektedir. Sunduğu avantajlar sebebi ile bu sertifikalara yönelim artmaktadır. Bankaların istediği sertifikalar arasında yer alan bu sertifikalar ne ifade etmektedir ve nasıl alınır?

MCSA Sertifikası Nedir?

Açılımı Microsoft Sertifikalı Sistem Yöneticisi olan MCSA sertifikası, microsoft yükleme, yapılandırma ve yönetme konularında çeşitli eğitimler alınmasının sonucunda, microsoft sertifika sınavları aracılığı ile alınmaktadır. Sınavdan başarılı olunması neticesinde de sistem yöneticisi olmaya hak kazanılmaktadır. Bu sertifika bilişim alanınca çalışmak isteyen kişiler için giriş seviyesindeki bir sertifikadır. Microsoft işletim sistemlerinin kurulum ve yönetimine dair bilgilerin öğrenildiği eğitimler sayesinde, girilen sınavda başarılı olunması sonucu sertifika alınmaktadır.

MCSA Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

MCSA eğitiminin temel amacı, bilişim sistemleri alanında görev almak isteyen kişilerin yetkinliğini arttırmaktır. Bu alanda gerekli bilgiler ile uzman kişiler yetiştirilmektedir. Ayrıca MCSA eğitimi alınması, daha ileri seviyedeki sertifikaların alınması için gereklidir. Dolayısı ile bu alanda çalışmak isteyen kişilerin öncelikli olarak MCSA eğitimi alması ve sonrasına bu alandaki microsoft sınavları ile bir başarı sağlaması gerekmektedir.

Eğitim programı kapsamında, farklı işletmeler kapsamında gerekli seviyede bilişim alt yapısını tasarlayabilen ve yönetebilen uzmanlar yetiştirilmektedir.

  • Eğitimin ilk aşamasında, en güncel işletim sistemi olan windows 10 ile alakalı bilgiler verilmektedir.
  • Eğitimin ikinci aşaması, temel network eğitimini içermektedir.
  • Son aşamada ise windows server 2016 alanında çeşitli uygulamalar, yönetim ve bakım hizmetlerine dair bilgiler sunulmaktadır.

MCSA Sertifikası Nasıl Alınır?

Farklı platformlarda MCSA eğitimleri mevcuttur. Satın alınan eğitim programına dair gerekli eğitim konularının öğrenilmesi sonucunda girilen microsoft sınavları ile gerekli başarının sağlanması yeterlidir. Bu sayede microsoft sertifikaları ile istenilen alanda çalışılabilmektedir.

MCSA Sertifikası Ne İşe Yarar?

Microsoft sertifika sınavları aracılığı ile alınan sertifikalar ile bilişim sistemleri alanında birçok farklı iş imkanı bulunmaktadır. Özellikle son dönemlerde cazip hale gelmeye başlayan bu alanda, bankalara birçok alım gerçekleşmektedir. Banka eğitimleri ve sigortacılık eğitimleri kapsamında da bu konulara değinilmektedir. Dolayısı ile bu anlamda bir işte görev almak isteyenler için oldukça gerekli bir sertifikadır. Banka için alınması gereken sertifikalar arasında yer alan bu sertifikalar ayrıca birçok avantaj sağlamaktadır.

MCSA Sınav Soruları Nasıldır?

Micosoft sertifika sınavları, oldukça zor ve kafa karıştırıcı sorulardır. Mevcut konular ile alakalı şaşırtıcı birçok soru bulunmaktadır.Sınavlar İngilizce olarak yapılmaktadır. Dolayısı ile istenilen başarının sağlanması için iyi bir İngilizce seviyesinde olunması çok önemlidir. Aksi halde hem yabancı dili çözmeye çalışmak hem de soruları anlamaya çalışmak zaman kaybı yaratabilmektedir. Ayrıca bu durumda pek çok çeldirici içeren sorularda yanlış yapma olasılığı da artmaktadır. Sınavlara hazırlanırken bu alandaki sorulara hakim olmak ve verilen eğitim dökümanlarına da iyi çalışmak gerekmektedir.

MCSA Sertifikası Başvurusu Nasıl Yapılır?

MCSA sertifika sınavına girip başarılı olunduktan sonra, microsoft adresinden belirttiğiniz adresinize Amerika veya Kanada’dan, unvanınızı belirten sertifika gönderilmektedir. Ayrıca her sınav için ayrı ayrı sertifika gönderilmemektedir. Eğitim ve kişilerin hak kazandı sertifikalar biriktirilerek en son yeterlilik sertifikası gönderilmektedir.

MCSA Sertifikası Almak için Neler Yapmalısınız?

Bankaların istediği sertifikalar arasında yer alan MCSA sertifikasını alabilmek için öncelikli olan ilgili eğitimi veren bir kurumdan eğitimi almak gerekmektedir. Sonrasında verilen eğitimlere katılarak, verilen kaynaklara doğru şekilde çalışmak önemli bir detaydır. Ayrıca sınavların ingilizce olduğu da unutulmamaktadır. Uluslararası geçerliliği olan bu sınavlar için İngilizce bilmek, kişiler için bu sınavlara hazırlanırken oldukça faydalı olacaktır.

MCSA Sertifikası Almak için Şartları Nelerdir?

MCSA sertifkası alabilmek için öncelikli olarak konuya dair eğitimin alınması gerekmektedir. Sonrasında ise banka eğitimleri, sigortacılık eğitimleri ve MCSA sınavından başarılı olmak gerekmektedir. Ayrıca bilişim sistemleri alanındaki meslek eğitini de benimsemek oldukça önemlidir. İyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak da önemli bir koşuldur.

MCSA Sertifikası Fiyatları Ne Kadar?

MCSA eğitimlerinin fiyatları, sertifikanın alındığı yıla ve kuruma göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca sertifika fiyatları da dolar üzerinden hesaplandığı için bulunulan döneme göre farklılık göstermektedir.

Sertifikanın Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

Sınavlardan alınan puanların geçerlilik süresi 3 yıl olarak belirlenmiştir. Dolayısı ile sertifikaların da 3 yılda bir yenilenmesi gerekmektedir.

Uzaktan Eğitim İmkanı Var mı?

MCSA sertifika sınavlarına girmek için uzaktan eğitimlere katılma hakkı bulunmaktadır. Ayrıca eğitimlerde olduğu gibi sınavlar da uzaktan yapılabilmektedir.

Merak edenler için: Sigorta ve Bankacı Adaylarının Sahip Olmaları Gereken 25 Sertifika ve Eğitim

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.