Ana SayfaGündemBankacılık Kredi Hacmi Geriledi

Bankacılık Kredi Hacmi Geriledi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nın (BDDK) yayımladığı haftalık bültene göre bankacılık sektörünün kredi hacmi 20 Ağustos haftası itibari ile 8 milyar 409 milyon TL’lik bir azalış gösterdi. Bankacılık kredi hacmi içindeki bu azalış piyasa takipçilerinin notları arasına eklendi.

Açıklanan dönem içinde toplam bankacılık kredi hacmi 3 trilyon 903 milyar 787 milyon TL’den 3 trilyon 895 milyar 378 milyon TL’ye düşüş gösterdi.

Bankacılık Kredi Hacmi

Bankacılık Kredi Hacmi
Bankacılık Kredi Hacmi

Bankacılık sektörü içindeki toplam mevduat (bankalar arası dahildir), 20 Ağustos haftası itibari ile 57 milyar 349 milyon TL azalış gösterdi. Bahsi geçen haftada %1,4 azalış gösteren bankacılık sektörü toplam mevduatı, 3 trilyon 923 milyar 262 milyon TL oldu.

Taksitli Ticari Kredilerde Azalış

Taksitli Ticari Kredilerde Azalış
Taksitli Ticari Kredilerde Azalış

Tüketici kredilerinde, 20 Ağustos ile biten hafta dikkate alındığında bir önceki haftaya göre 738 milyon liralık azalış görülerek 719 milyar 316 milyon liraya gerileme kaydedildi. Kredilerin dağılımı ise şöyle:

  • Konut Kredisi: 279 milyar 229 milyon TL
  • Taşıt Kredisi: 14 milyar 553 milyon TL
  • İhtiyaç Kredisi: 425 milyar 535 milyon TL

Bu dönemde taksitli ticari kredilerin tutarında 2 milyar 482 milyon TL azalış görüldü ve 598 milyar 231 milyon TL’ye gerileme gösterdi. Bankaların bireysel kredi kart alacaklarında da %2,2’lik azalış görülerek 174 milyar 154 milyon liraya düşüş kaydedildi. Bireysel kredi kartı alacakları içinde 71 milyar 705 milyon TL taksitli, 102 milyar 449 milyon TL de taksitsiz olarak görülüyor.

Yasal Öz Kaynaklarda Artış

BDDK haftalık verilerinde bankacılık sektörü içinde takipteki alacaklar, 20 Ağustos haftası itibari ile 79 milyon lira azış göstererek 150 milyar 321 milyon liraya gerilemiş oldu. Takipte bulunan alacakların 116 milyar 225 milyon TL’si için özel karşılık ayrılması uygulandı.

Bu dönem içinde bankacılık sistemine ait yasal öz kaynaklarda 253 milyon liralık bir artış yaşanarak 811 milyar 205 milyon liraya yükseliş gösterdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.