Ana SayfaEkonomiBağ-Kur’lulara Emeklilik Müjdesi

Bağ-Kur’lulara Emeklilik Müjdesi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

4B(Bağ-kur) prim borcu sebebiyle emekli olamayan kişilere bakanlıktan müjde verildi. Emekli olamayan Bağ-kur’ luların 31 Ekim tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurmaları halinde borçlarının yeniden yapılandırılması sağlanacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre borcunu ödeyemeyecek kişiler içinde düşük faizlerle kredi imkanı tanınacak. 

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında yeni bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma ile tüm işlemleri tamam olan ve sadece Bağ-kur’a olan prim borcu sebebiyle emekli olamayan kişilerin emekli olması sağlanacak. Bunun için başvuruda bulunan kişilerin borçları yeniden hesaplanarak ödenmesi sağlanacak. Buna göre teminat gösterme işlemi yapılmadan kredi alınarak borçlar ödenebilecek.

Yapılan açıklamada, sigortalıların prim yapılandırması yapabilmesi için yaşadıkları il ya da merkezlerin Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerine başvurmaları istendi. Burada prim borcunun ödenmesi için alınacak belge ile kişiler Ziraat Bankalarına başvurucak. Sonrasında yapılandırılan prim borçlarının ödenmesi halinde sigortalılar Bağ-kur’ dan emekli olabilecekler. Bu yapılandırma ile 4A yaşlılık aylığı alabilecek olan kişiler, doğum ve askerlik borcunu kapatarak yaşlılık aylığı alabilecek olan kişiler emekli olabilecek. Aynı şekilde hizmet süreleri durdurulan kişilerin bu süreleri telafi etmesi halinde de emekli olarak yaşlılık aylığı alabilecekler. 

Emeklilik İçin Beklenmeyecek

Açıklamada şartlar yerine getirildikten ve borçlar ödendikten sonra bekleme olmadan hemen emekli olunabileceği açıklandı. Bu konuda isteyen kişiler kredi alarak borcunu hemen kapatacak. Kredi almak istemeyen kişiler ise prim borçlarını kendi imkanları ile ödeyecek. Kredi alan kişilere ödeme konusunda da kolaylıklar sağlanacak. Emekli olmak için kredi alan kişilerin bu borçları emekli olduktan sonra emekli maaşlarından kesilecek. Kesilecek olan kredi aylıkları emekli maaşından daha az şekilde hesaplanacak ve bu şekilde ödenilmesi sağlanacak. Emekli ödemelinin hemen yapılması sağlanacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.