Ana SayfaEkonomiMars’ta Kolonileşme İçin 200 Bin Dolar

Mars’ta Kolonileşme İçin 200 Bin Dolar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD merkezli uzay araştırmaları şirketi olan SpaceX geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklamalarda bulundu. SpaceX, Mars için uzun süredir hazırlıkları süren kolonileşme planıya ilgili açıklama yaptı. SpaceX konuşmasını kurucu Elon Musk Yaptı. Elon Musk açıklamasını Meksika’nın Guadalajara şehrinde düzenlenen Uluslararası Uzay Bilimi Konferansında yaptı.

Elon Musk açıklamasında Mars’ta kolonileşme sürecinin nasıl başlayacağından söz etti. Mars’ta kolonileşme kurmak için mevcut olanakların daha da geliştirilmeye çalışıldığını belirten Musk, kolonileşme amacı için roket yapmayı planladıklarını dile getirdi. Musk yapılacak roketin Mars’ta kolonileşmeyi başlatacağını savundu.

Bilindiği üzere daha önce Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Satürn 5 adını verdiği bir roket hazırlamış ve Ay’a göndermişti. Satürn 5 Ay’a 1961 ile 1975 tarihleri arasında yollanmıştı.

Space X kurucusu olan Elon Musk, kendi yapacakları roketin Satürn 5’ten en az 3 kat daha fazla büyük olacağını belirtti.

80 Günde Mars’a Yolculuk

SpaceX ile yapılacak yeni roket ile Mars’a 80 günde gidilmesinin amaçlandığı belirtildi. Buna göre roket ile 80 günün sonunda Mars’a ulaşılacak. Elon Musk konuşmasında bu sürenin ilk zamanlar 80 gün olacağını, zaman içinde Mars’a gitme süresinin 80 günden 30 güne düşürülebileceğini belirtti. Çalışmalar istenildiği düzeyde giderse Mars için ilk yolculuk 2022 yılında yapılacak ve bu bir deneme sürüşü olacak. Mars’a gerçek insan yolculuğu ise 2024 yılında tamamlanan uzay aracı ile yapılacak. 

Uzay aracı Mars yüzeyinde yakıt olarak oksijen ve metan kullanabilecek.

Mars’a gidecek uzay aracının 100 kişilik grupları götüreceği de belirtildi. Buna göre 100 kişilik gruplar Mars’a gitmek için kişi başın 200 bin dolar ödeme yapacak. 

Musk, zamanla bu fiyatın düşeceğini belirtirken Mars’ta kolonileşme sürecinin ancak 100 yılda tamamlanabileceğini açıkladı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.