Ana SayfaEkonomiİOS 10’u Hackleyene 1,5 Milyon Dolar

İOS 10’u Hackleyene 1,5 Milyon Dolar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Zerodium isimli bir firma İOS 10’u hackleyen kişiye 1.5 milyon dolar vereceğini duyurdu. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre İOS açığını bulan kişiye yıl boyunca ödül verilecek. İlk başta ücret olarak 500.000 dolar vereceğini açıklayan firma sonrasında bu kararını değiştir. Zerodium isimli firmanın CEO’su Chaouki Bekrar, İOS 10 için yapacakları teklifin arttığını ve 1.5 milyon dolara çıktığını bildirdi.

İOS 10 cihazını uzaktan kırabilen ve kontrol edebilen kişilere verilecek olan ödülün tek bir seferle sınırlı kalmayacağı ve yıl boyunca verileceği açıklandı. Zerodium firması için bunun ilk olmadığı bildirildi. Zerodium firması geçtiğimiz yıl içinde de buna benzer bir kampanya yapmıştı. Firma geçen sene İOS 10 cihazını uzaktan jailbreak’lemek için bir açık bulan kişiye 1 milyon dolar vereceğini bildirmişti. Bu öneri üzerine çok sayıda deneme yapılmış sonunda ödül birine verilmişti. 1 milyon dolar olan bu ödül sadece bir kere Kasım ayında verilmişti.

Zerodium firması bu yıl ise daha değişik bir öneri ile ödül değerini arttırdı. 1.5 milyon dolar hala alıcısını bekliyor. 

Android OS’a 200.000 Ödül

Zerodium firması geçtiğimiz günlerde Google için de benzer bir kampanya başlatmıştı. Hala devam eden kampanyada Android OS’un açığını bulan kişilere ödül verilecekti. Zerodium firması bu açıklara verilecek ödülde de fiyat artışı olduğunu ve Google’a ait olan Android OS’un açığını bulan kişilere verilecek ödülün 200.000 dolara çıktığını belirtti. Ödül için hala açık bulunamadığı belirtilirken bu kampanyalara olan ilginin çok fazla olduğu belirtildi.

Firma bu ilk gün açık bulma kampanyaları ile cihazlarda ürünleri çıkaran firmaların bile bilmediği açıkların bulunmasını hedeflediğini açıkladı. Firmanın fiyat arttıma nedeni ise cihazlara getirilen güvenliğin artması. 

Apple da buna benzer bir kampanya ile İOS’ta açık bulan müşterilerine 200.000 dolar ödeme yapacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.