Ana SayfaEkonomiZeytinyağı Sezona 18 TL ile Başladı

Zeytinyağı Sezona 18 TL ile Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Zeytinyağı sezonu açıldı. Zeytinyağı’nın yeni sezona 18 Türk lirası ile giriş yaptığı bildirildi. Edremit Körfezi’nden elde edilen zeytinyağı için fiyatlar 18 ile 22 Türk lirası arasında satışa çıkarıldı. Edremit Körfezi’nde toplamda 12 milyon zeytin ağacının yer aldığı bildirildi. Edremit Körfezi’nde zeytin hasatının hala devam ettiği bildirildi.

Edremit Körfezi’nden çıkarılan zeytinlerden elde edilen zeytinyağı yeni sezona giriş yaptı. İlk alıcıları için 18 Türk lirası üzerinden satılacak zeytinyağı fiyatlarının ilerleyen dönemlerde değişmesi bekleniyor. Sezon ilerledikçe zeytinyağı fiyatlarında da artış ve düşüş yaşanacağı belirtildi.

Yeni Satışlar Başladı

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı üretiminde öne çıkan bölgesi Balıkesir’in Edremit Körfezi içinde Ayvalık, Gömeç, Havran, Edremit ve Burhaniye ilçelerinin bulunduğu biliniyor. Burada zeytinyağı üretimi içinde toplamda 12 milyon zeytin ağacı bulunuyor. Buradan elde edilen zeytinyağının yeni başlayan sezonunda zeytinyağının kilosunun 18 ile 22 TL arasında değiştiği açıklandı.

Zeytin hasatının hızla devam ettiği bölgede toplamda 25 bin ton zeytinyağı çıkarılması amaçlanıyor. Sezon için hasatın iyi geçtiğini belirten zeytin üreticileri topladıkları zeytinin bir kısmını zeytin yağı için ayırıyor. Zeytinyağı için ayrılmış olan zeytinler zeytinyağı elde edilecek olan fabrikaya gönderiliyor. Zeytin üreticileri topladıkları zeytinlerin bir kısmını ise kendilerine ayırıyor. Üreticilerin kendileri için ayırdıkları zeytini de yemek için kullandıkları biliniyor. Bir kısım üretici ise zeytinyağını kendisi yapıyor.

Bu sezon bir litresi en az 18 Türk lirasından satışa çıkan zeytinyağının geçen sezon kilosunun 30 Türk lirasına ulaştığı belirtiliyor. Bu sezon da fiyatların artması beklenen zeytinyağının hasatı ise sürüyor. 

25 bin ton zeytinyağı çıkarma hedefinde olan bölgede zeytin ağaçlarından bu sene çok iyi verim alındığı bildirildi. Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, zeytin sezonuna bu sene iyi başladıklarını ve durumdan dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.