Ana SayfaEkonomiMarket ve Üretici Arasında Fiyat Farkı Yükseldi

Market ve Üretici Arasında Fiyat Farkı Yükseldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son gıda fiyatları ile üretici ile market fiyatları arasındanki farkın yükseldiği belirtildi. Üreticiden çıkan ürünlerin marketlerde çok fazla fiyatlarla satıldığı belirtilirken en büyük farkın kuru kayısıda  görüldüğü bildirildi. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Eylül ayı için yaptığı üretici ve market fiyat makası ile ilgili konuşmasında, bu makasın zaman içinde daha çok büyüdüğünü dile getirdi. Konuşmasına örneklere vererek devam eden Bayraktar üreticinin elinde 6 liradan satılan kuru kayısının market fiyatının 27 lira olduğunu belirtti. Kuru kayısının marketlerde 4.6 katı fazlasına satıldığını ifade eden Bayraktar, kavun ve kuru incirin 4 .4 katına satıldığı ve patates fiyatının ise marketlerde 4.2 katında olduğunu belirtti. 

Eylül ayında bu makas fiyatlarının Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından sürekli takip edildiğini dile getiren Bayraktar 30 ürünün takip edildiğini ve bu ürünlerde toplamda 185.9 fiyat farkı olduğunu ifade etti.

En Yüksek Fark Kuru Kayısıda Yaşandı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Eylül ayında üretici ile market arasında yaşanan fiyat farklarının en çok kuru kayısı, patates, kuru incir ve kavunda görüldüğünü tespit ettiklerini açıkladı. 

Kuru kayısıda market ile üretici arasında yaşanan makas farkının yüzde 356.67 belirtilirken bu farkın kavunda da yüzde 339.21 olarak görüldüğü açıklandı. Üçüncü en yüksek farkın ise kuru incirde yüzde 336.92 oranında görüldüğü belirtildi. Patates fiyatlarının da 4 katına satıldığı ve makas fark yüzdesinin 320.13 olduğu gözlendi. Domates, elma, üzüm, limon gibi meyve sebzelerde de farkın yüksek olduğu belirtildi. 

Üreticide 26 kuruş olan patatesin markete geldikten sonra 1 lira 8 kuruşa satıldığını açıklayan Bayraktar üreticide 74 kuruş olan kabağın ise markette 2 lira 49 kuruşa satıldığını ve farkların çok fazla olduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.