Ana SayfaEkonomiAvrasya Tüneli Yarın Açılıyor

Avrasya Tüneli Yarın Açılıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Göztepe ile Kazlıçeşme arasındaki mesafeyi 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli yarın açılıyor. Açılısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı belirtildi.

26 Ağustos tarihinde açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışından sonra Avrasya Tüneli’de açılıyor. İki yakayı yer altından birleştirecek olan Avrasya Tüneli 8 Ekim 2016 tarihinde açılacak. Avrasya Tüneli ile eskiden 100 dk olan Göztepe ile Kazlıçeşme arası 15 dakika olacak.  Yap-işlet-devret modeliyle yapılan tünelin Türk- Kore ortaklığı ile ATAŞ bünyesi altında yapıldı. Yarın açılacak olan Avrasya Tüneli İstanbul Boğazı’nın altında yer alacak ve uzunluğu 14.6 kilometre olacak. 

Proje Tamamlanıyor

Avrasya Tüneli yapımı sona erdi. Yapımı süren Kazlıçeşme u dönüşü tamamlandı, Yenikapı ve Samatya alt geçitlerinin ise tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. 7 gün 24 saat süren çalışmaların devam ettiği tünel yapımında yol işleri de bitti.  Tünelin haritasın gösterecek olan levhaların da Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem- Göztepe arasındaki yollara asıldığı belirtildi. Yer altında süren çalışmaların yanı sıra yer üstündeki çalışmalar da son hızıyla devam ediyor. Tünelin asfalt yapımının ise tamamlandığı bildirildi.

Yarın açılışa katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan makam aracı ile ilk kez tüneli kullanacak. Kendi kullanacağı makam aracı ile Anadolu Yakasından Avrupa yakasına tünel ile ilk kez geçiş yapacak isim olacak.

8 Ekim’de açılışı yapılacak Avrasya Tüneli’nin kullanımı ise 20 Aralık 2016 tarihinde başlayacak. Avrasya Tüneli’nin yapımına 2011 yılında başlanmış, 5 yıllık süreçte toplam 1 milyar 250 milyon dolar harcama yapılmıştı. İstanbul Boğazı’nın 106 metre altına yapıldığı bilinen Avrasya Tüneli’nden günde 100 bin araç geçecek. Avrasya Tüneli’nde şeritler arası ada barındıran gişe yapıları oluşturulacak ve serbest geçiş sistemi olmayacak. Geçiş ücretleri otomatik biçimde alınacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.