Ana SayfaKredilerİhtiyaç Kredisinde Faiz İndirimine Gidildi İşte Bankaların İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

İhtiyaç Kredisinde Faiz İndirimine Gidildi İşte Bankaların İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 Ağustos’tan beri bankalar konut kredilerindeki faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürmüştü. Şimdi ise ihtiyaç kredilerindeki faizlerde 15 ile 35 puan arasında indirim yapılacak. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz mart ayından beri faiz indirimleri uygulamış ve 250 puanlık indirim gerçekleşmişti. Zorunlu olarak bankalara da yansıyan bu durum bankaların uyguladıkları faiz oranlarında indirime gitmelerine sebep oldu.  

15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından özellikle inşaat sektöründeki canlılığın zayıflamaması için çeşitli adımlar yapılmıştı. Bankalar bu adımlardan bir tanesi olarak faiz indirimine gitmişti. Vade sürelerine göre en düşük yüzde 0,80 faiz oranına kadar inen bankalar şimdide ihtiyaç kredilerindeki faiz oranlarını düzenlemeye aldılar. 

Bu ay başından beri çalışmaların sürdüğü ihtiyaç kredilerindeki faiz oranlarını düzenleme işinde artık sona gelindi. Daha önce aylık yüzde 1,50 faiz oranına sahip krediler şu andan itibaren en düşük yüzde 1,18 oranına kadar çekilmiş oldu. Bankaların hepsinde düzenlemeler yapıldı ve en düşük faiz oranı yüzde 1,18 iken en yüksek faiz oranı yüzde 1,35 olarak belirlendi. Böylelikle 15 ile 35 puan arası indirim yapılmış oldu. 

36 ay vade ile 20 bin liralık ihtiyaç kredisi alan bir vatandaş yeni düzenlemeye göre ortalama olarak bin 300 ile bin 700 lira arasında daha az ödeme yapacak. En büyük düşüşler Ziraat Bankası başta olmak üzere, VakıfBank, İş Bankası, Akbank ve Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) tarafından yapılmış oldu. 

Akbank’da yüzde 1,19 faiz oranından 48 ay vade ile ihtiyaç kredisi imkanı 

Akbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, yeni kampanyalarını tanıttı. Ödemelerin 2017 yılında başlayacağı ihtiyaç kredisi kampanyasında faiz oranının aylık yüzde 1,19’dan başladığını belirtti. Kampanyaya katılım ise 31 Ekim’de son bulacak. Ayrıca yeni yasal düzenlemelerle birlikte kredilerdeki vade sürelerini 48 aya kadar uzatıldığını da sözlerine ekledi. 

TEB ihtiyaç kredisi 3 ay erteleme imkanına sahip 

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, düzenlemeler sonrası ihtiyaç kredisi faiz oranları hakkında bilgiler verdi. 50 bin liraya kadar müşterilerine ihtiyaç kredisi verdiklerini söyleyen Gökhan Mendi, faiz oranlarının yüzde 1,32’den başladığını da belirtti. Kredilerin vade süreleri 36 aya kadar uzuyor. Ayrıca TEB ihtiyaç kredisi alan müşteriler isterlerse ödemeleri 3 ay sonraya erteleyebiliyorlar. Kredi başvurusu yapanlardan herhangi bir tahsis ücreti de alınmıyor. 

İş Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 1,22’den başlıyor

Türkiye İş Bankası’nda 14 Ekim 2016 tarihine kadar yeni ihtiyaç kredisi kampanyası devam ediyor. Tüm bireysel harcamalarda kullanılmak üzere 50 bin liraya kadar kredi imkanı sunan Türkiye İş Bankası’nda ihtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 1,22’den başlıyor. 48 ay vade süresi de mevcut. Resmi siteden duyurulan bilgiye göre 3 bin ile 14 bin 999 lira arasında alınan kredilere yüzde 1,32 oranında faiz uygulanıyor. 15 bin ile 24 bin 999 lira arasında alınan kredilere de yüzde 1,25 oranında faiz uygulanıyor. 25 bin lira üzerinde kredi almak isteyen müşteriler ise aylık yüzde 1,22 oranında faiz ödemek zorundalar. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.