Ana SayfaSigorta1 Ocakta Bireysel Emeklilik Sistemine Geçiliyor

1 Ocakta Bireysel Emeklilik Sistemine Geçiliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

1 Ocak 2017 itibari ile birlikte çalışanlar yeni bir döneme geçecek. Yeni uygulama sayesinde 45 yaş altında ücretli olarak çalışan kişiler Bireysel Emeklilik Sistemi‘ne otomatik olarak geçiş yapacak. Böylelikle 45 yaş altındaki ücretli çalışanlar, işverenleri tarafından emeklilik planına sahip olacaklar. 

 Mevcut çalışanlar yeni yılın ilk gününde otomatik olarak sisteme kayıtları yapılacak. Fakat sistemde kalmak istemeyen çalışanlar 2 ay içerisinde başvuruda bulunarak sistemden ayrılma hakkına sahip. Sistemde kalmaya karar verenler ise Bireysel Emeklilik Sistemi paketi ile devlet tarafından yüzde 25 destekli olarak emeklilik projesine devam edecekler. Eğer sisteme giren çalışanlar ayrılmazlarsa devlet tarafından bir kereye mahsus olmak üzere bin lira katkı da bulunulacak.  

Emeklilik hakkı elde eden kişiler ileride 10 yıl boyunca devlet tarafından hazırlanan yıllık gelir sigortasını imzalamaları halinde birikimlerinin yüzde 5’i kadar da destek alabilecekler. Gerek yüzde 25’lik gerekse de bin liralık devlet katkısını hak edebilmek için belirli şartlar var. Öncelikle sisteme giren çalışanların ilk 3 yıl içerisinde sistemden çıkmamaları gerekiyor. Sistemde kalan çalışanlar 3 ile 6 yıl arasında ayırılırlarsa devlet tarafından ödenecek katkıların yüzde 15 oranını, 6 ile 10 yıl arasında ayrılmaları halinde ise yüzde 35 oranını pay olarak alabiliyorlar. 

BES katılımcılarının yüzde 70,63’ü 45 yaşın altında 

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) tarafından açıklanan verilere göre 22 Temmuz 2016 tarihine kadar toplam katılımcı sayısı 6 milyon 401 bin 800’e ulaştı. Bunların yüzde 70,63 oranı 45 yaş altında bulunuyor. Toplam sayıları ise 4 milyon 521 bin 928 kişi olarak açıklandı. 

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde katılımcıların yüzde 34,03’ü 35 ile 44 yaş aralığında bulunan kişilerden oluşuyor. Toplamda ise 1 milyon 950 bin 170 kişi. 25 yaş ve altındaki kişilerin sayısı ise 393 bin 133 kişi. 45 ile 55 yaş arasındaki katılımcı sayısı da 1 milyon 396 bin 576 kişi olarak açıklandı. 56 yaşı ve üzerinde katılımcı sayısı da 483 bin 296 kişi olduğu EGM verilerince ortaya çıktı. 

Bu katılımcıların toplam fon tutarları da 48 milyar 538,5 milyon lira civarında. Devlet tarafından katkı olarak verilen fon tutarı da 6 milyar 330,9 milyon lira seviyesinde. 22 Temmuz 2016 tarihine kadar Bireysel Emeklilik Sistemi ile emekli olan katılımcı sayısı da 37 bin 498 kişiye kadar çıktı.  

EGM raporunun detaylarında Bireysel Emeklilik Sistemi’nde katılımcı olarak en fazla 1 milyon 808 bin 459 kişi ile İstanbul oldu. İstanbul’u Ankara 599 bin 667 kişi ile takip ederken hemen arkasından İzmir, Antalya ve Bursa geldi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.