Ana SayfaKredilerİhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düştü! İşte Kredi Faiz Oranlarını Düşüren Bankaların Listesi

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düştü! İşte Kredi Faiz Oranlarını Düşüren Bankaların Listesi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalardan İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı Güncellemesi

Darbe girişimiyle sarsılan ekonomi kredi faiz oranlarının düşürülmesiyle tekrar canlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın birkaç aydır faiz kondorunun üst bandında değişiklik yapıyor. Merkez Bankası’nın 250 baz puanlık indirime gitmesi bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarını güncellemesini sağladı. Öyle ki artık birçok bankadan oldukça düşük kredi faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi alınabiliyor. 

Kredilerdeki faiz indirimi seferberliği ilk olarak FETÖ 15 Temmuz darbe girişimi sonucunda gerçekleşmişti. Vatandaşın elindeki parayı harcamaktan korkması emlak sektörünü vurduğu için konut kredisi faiz oranları zorunlu olarak düşürüldü. Nitekim kredi faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte birçok kişi düşük kredi faiz oranlarıyla konut kredisi aldı ve ev sahibi oldu. Şu anda bankaların güncel konut kredisi faiz oranları 0,80 ile 1,12 arasında değişiklik gösteriyor.

Konut kredilerinin ardından ihtiyaç kredilerinde de faizler düşüyor. Kredi faizlerinin düşmesi sayesinde yüzde 1,5 ortalamayla verilen ihtiyaç kredileri artık yüzde 1,18 ile 1,35 arasında verilecek. Böylece ihtiyaç kredisi almak isteyen kişiler bu krediyi yüzde 0,15 daha indirimli olarak almış olacaklar.
Kredi faiz oranlarındaki bu değişimin toplam ödemelerde etkisi ise şu şekilde:
36 ay vadeli olarak 20 bin lira kredi alan bir kişi bu krediyi toplamda eski kredi faiz oranına nazaran 1300 ile 1700 lira arasında daha az ödüyor.

Kredi faiz oranlarını düşüren bankalara baktığımızda bu bankalardan birkaçının Ziraat, Vakıfbank, İş Bankası ve Akbank olduğu görülüyor. Avantajlı bir kredi kampanyası sunan bankalardan biri de TEB olarak karşımıza çıkıyor.

Akbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Yüzde 1,19’a Düştü

Kredi faiz oranlarını düşüren Akbank artık çok daha avantajlı bir kredi faiz oranıyla ihtiyaç kredisi sunuyor. Akbank ile ihtiyaç kredisi almak isteyen kişiler 48 ay vadeli olarak kredi alabiliyorlar. Üstelik Akbank ihtiyaç kredisi alan kişiler aldıkları ihtiyaç kredisini 2017’de ödemeye başlıyorlar. 

TEB İhtiyaç Kredisinde 3 Ay Erteleme Özelliği
Acilen kredi alarak kredi borcunu daha sonra ödemeye başlamak isterseniz TEB ile ihtiyaç kredisi almayı düşünebilirsiniz. TEB sayesinde 1,32 kredi faiz oranıyla 48 ay vade seçeneğinden faydalanarak tam olarak 50 bin liraya kadar ihtiyaç kredisi alabiliyorsunuz. Üstelik almış olduğunuz krediyi hemen değil, krediyi aldıktan tam 3 ay sonra ödemeye başlayabilirsiniz. 

Türkiye İş Bankası da Kredi Faiz Oranlarını Düşürdü

İhtiyaç kredisi faiz oranlarını düşüren bankalardan biri de Türkiye İş Bankası oldu. Güncel kredi faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi veren Türkiye İş Bankası bu krediyi 48 aya kadar vadeli olarak veriyor. 14 Ekim’e kadar geçerli olan ihtiyaç kredisi kampanyasından faydalanmak isteyen kişiler bu krediyi yüzde 1,22 ihtiyaç kredisi faiz oranıyla alabiliyolar. Kredi için belirlenen üst limit ise 50 bin liradır. 

Türkiye İş Bankası ihtiyaç kredisi sayesinde alacağınız ihtiyaç kredisi 3 bin 15 bin lira arasındaysa yüzde 1,32, 15 bin 24 bin arasındaysa yüzde 1,25, 25 bin 50 bin arasındaysa 1,22 kredi faiz oranıyla ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. Kredi başvurusunu internet üzerinden ya da Türkiye İş Bankası şubelerinden yapabilirsiniz. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.